Now Reading
Cum alegi parfumul potrivit personalității tale: 6 note olfactive pentru fiecare personalitate

Cum alegi parfumul potrivit personalității tale: 6 note olfactive pentru fiecare personalitate

Revista Psychologies

Alege un parfum care te definește. Probabil că ai mai auzit această recomandare, însă cum știi care e parfumul potrivit pentru tine? Există zeci, sute de mii de parfumuri pe piața internațională, fiecare conceput cu ingrediente în combinații unice. Iar, atunci când mergi în magazine să le testezi, te pierzi printre sute de arome îmbietoare, astfel încât devine dificil să faci o alegere perfectă pentru tine.

Un lucru e cert: parfumul de care nu te plictisești nici după mulți ani, chiar și atunci când îl porți zilnic și, de fiecare dată când îl aplici, îți schimbă starea de spirit, e unul potrivit personalității tale. Descoperă mai jos cum găsești aroma potrivită dintre sute de parfumuri de calitate pentru femei, în funcție de personalitatea ta, precum și alte sfaturi care îți vor fi de folos înainte să iei decizia:

Notele florale, pentru cele sociabile

Ești sociabilă din fire, o optimistă convinsă și iubești zilele de primăvară? De când te știi, ești sensibilă, modestă și ai gusturi rafinate? Atunci, îndreaptă-ți atenția către notele florale, dar trece înainte pe listă top cinci flori preferate, pentru a face mai ușoară alegerea. Parfumurile cu acorduri de magnolie, iasomie, iris, trandafir sau liliac te vor cuceri de la prima încercare. Orientează-te către notele clasice, care se vor potrivi în orice context, fie că vorbim de seară, ocazii speciale sau zile obișnuite.

Notele orientale, pentru romanticele incurabile

Pasională, romantică, flamboiantă și se bucură de toate plăcerile vieții. Generoasă, extrovertită și iubește materialele fine, purtate cu bijuterii “statement”. Sunt cuvintele care descriu cel mai bine o persoană căreia i se potrivesc parfumurile cu note orientale. Aroma vaniliei, a tutunului, a mierii, a lemnului, a migdalelor sau a florilor tropicale ar trebui să se regăsească în parfumul tău preferat. Optează pentru o apa de parfum cu note romantice, care să-ți pună în valoare cele mai puternice trăsături ale tale.

Notele fructate, pentru cele cu simțul umorului

Exuberantă, jucăușă, mereu glumeață, încrezătoare în forțele proprii și aventuroasă – dacă ai o astfel de personalitate, alege un parfum cu arome culese din fructele tale preferate. Piersica, caisele, prunele se pot transforma în parfumuri minunate, care se combină perfect cu notele de ciocolată, coniac sau caramel. Cu alte cuvinte, un parfum gurmand este cel care ți-ar pune în valoare personalitatea și pe care l-ai purta oricând, indiferent de context.

Notele citrice, pentru femeile mereu vesele

Parfumurile cu note citrice se potrivesc femeilor care văd mereu partea plină a paharului și sunt cu zâmbetul pe buze. Cele compatibile cu aceste note aleg relaxarea, simplitatea și curățenia, în detrimentul misterului, erotismului și romantismului. Sunt persoane pragmatice, iubitoare de libertate și mereu fericite. Dacă te regăsești în această descriere, portocala, mandarina, lămâia sau bergamota ar trebui să se regăsească în viitorul tău parfum. În funcție de preferințe și pentru un plus de persistență, caută combinații între notele citrice și cele aromatice, gurmande sau florale.

Notele verzi, pentru femeile intelectuale

Personalitățile profunde, analitice și intelectuale, pe care le vezi deseori într-un colț, retrase, sunt compatibile cu notele verzi. Totodată, sunt genul de persoane care fac lucrurile minuțios, metodic și sunt statornice din fire. Notele verzi, cunoscute și sub numele de “fougère, se regăsesc în ingrediente precum feriga, mușchiul de stejar, iarba, salvia, lavanda sau rozmarinul.

Notele acvatice, pentru persoanele încrezătoare

Ai o personalitate care reflectă calitățile apei? Ești transparentă, clară, îi iei prin surprindere pe cei din jur cu franchețea ta și ești greu de ținut în frâu? Consideri că inteligența și încrederea în propriile forțe sunt calitățile tale principale? Atunci, testează pe propria piele un parfum acvatic, care îți va pune în valoare personalitatea puternică. Îndreaptă-ți atenția spre notele de lotus, sare marină, de alge sau de nuferi și îndulcește-le cu arome florale sau oferă-le o viață mai lungă cu notele lemnoase.

Există un parfum pentru fiecare iar cel care este în acord cu personalitatea ta îți va schimba starea de spirit imediat, chiar și dacă este a o suta oară când îl aplici pe piele. Descoperirea parfumului care te completează perfect poate fi un proces de durată, însă și unul care te va purta într-o lume plină de arome îmbietoare. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top