Now Reading
Modele de brăţări personalizate care îţi cresc stima de sine

Modele de brăţări personalizate care îţi cresc stima de sine

Revista Psychologies
modele-de-brăţări-personalizate-care-îţi-cresc-stima-de-sine

Stima de sine este, de fapt, modul în care o persoană se vede pe ea însăşi şi care este modelată şi influenţată de interacţiunile cu ceilalţi oameni, de la cei mai dragi – părinţii – până la profesori, colegi, prieteni şi alte persoane trecătoare prin viaţa unui om.

Sunt mulţi factori care pot contribui la scăderea stimei de sine, la fel cum sunt şi numeroase modalităţi de a creşte încrederea în propria persoană. Chiar şi piesele vestimentare sau accesoriile pot contribui la îmbunătăţirea stimei de sine.

De aceea, cei de la Rubinul.ro au enumerat câteva modele de brăţări care pot influenţa starea de spirit a oamenilor şi le poate creşte încrederea în ei:

Brăţări personalizate cu cristale 

Cu toate că nu toţi oamenii cred în influenţa pe care o au cristalele asupra vieţii şi stării generale de sănătate, există nenumărate mărturii şi chiar studii care confirmă acest lucru. Astfel că cei care doresc să fie mai încrezători în forţele proprii, pot alege să poarte brăţări personalizate, care sunt accesorizate cu diferite cristale, cunoscute pentru efectul lor asupra creşterii stimei de sine. Un astfel de exemplu sunt chihlimbarul şi ametistul.

Ametistul este o piatră semipreţioasă care are un efect pozitiv puternic asupra stimei de sine, dar care ajută şi la asumarea responsabilităţilor şi luarea deciziilor, iar chihlimbarul dezvoltă stima de sine şi întăreşte motivaţia, mai ales că este un cristal care oferă energie şi veselie.

Brăţări cu modele simbolice

Purtarea unor brăţări cu şnur, în general roşu, care sunt însoţite de un medalion cu diferite modele a devenit un trend în ultimii ani, cu toate că acestea au fost purtate iniţial pentru simbolistica pe care o au modelele imprimate pe medalionul respectiv.

Unul dintre cele mai populare modele este Copacul Vieţii. Acesta este un simbol puternic pentru multe religii şi dogme. De la paradisul pământesc şi legătura dintre cer şi pământ, până la energia benefică şi spiritualitate, toate acestea sunt simboluri ale Copacului Vieţii.

Tocmai datorită acestor simboluri spirituale pe care la are modelul respectiv, cei care poartă astfel de brăţări se pot bucura de o creştere a încrederii şi stimei de sine.

Brăţări cu mesaje pozitive 

Personalizarea unei brăţări cu un mesaj pozitiv, care să ridice moralul celui care o poartă, contribuie şi ea la creşterea stimei de sine. Fie că este vorba despre brăţări cu lanţ sau cu şnur, care sunt accesorizate cu pandantive personalizabile, fie că este vorba despre brăţări care au deja un astfel de mesaj, purtarea lor şi urmarea îndemnurilor acestora poate contribui la îmbunătăţirea stimei de sine, mai ales în momentele în care cei care le poartă se simt demotivaţi.

De la o simplă afirmaţie „Te-ai născut să fii autentic, nu perfect”, până la amintirea faptului că propriile îndoieli sunt cele care reprezintă piedică în calea reuşitei şi chiar că invidia stă la baza unei stime de sine scăzute, toate aceste declaraţii reprezintă motivaţii pentru că oamenii să fie mai determinaţi şi să aibă încredere în forţele proprii.

În concluzie, orice demers s-ar face pentru a creşte încrederea şi stima de sine, purtarea unor brăţări care să amintească de faptul că fiecare individ este unic şi stăpân pe propriile decizii şi că nu trebuie să existe o comparaţie între oamenii. Astfel, stima de sine nu va mai avea de suferit.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top