Now Reading
Cum să pregătești corect un colet pentru livrarea în siguranță

Cum să pregătești corect un colet pentru livrarea în siguranță

Revista Psychologies
cum-să-pregătești-corect-un-colet-pentru-livrarea-în-siguranță

Trimiterea unui colet în siguranță este un proces care pare simplu, la prima vedere. Însă, aici, trebuie să ții cont de mai mulți factori, pentru a te asigura că, fiecare colet pe care îl livrezi, ajunge la destinație, în siguranță. 

Indiferent că ești o firmă care livrează produse, în mod constant, clienților sau pur și simplu îți dorești să trimiți cadouri persoanelor dragi, aceste recomandări îți vor fi de mare folos, în ambele cazuri. 

Siguranța începe cu ambalarea

După ce un produs a plecat de la tine și a ajuns în mâna curierului, tu nu mai ai niciun control asupra acestuia. 

Așadar, nu vei știi care este modul de manipulare a coletului și nici în ce condiții este transportat. 

Așadar, înainte de a-l preda firmei de curierat, este indicat să te asiguri că fiecare colet care pleacă de la tine este ambalat corespunzător. 

Spre exemplu, aici trebuie să ții cont atât de ambalajul exterior, cât și de de cel interior, dar și de modalitatea de etanșare. 

Pentru ambalajul exterior te poți folosi de cutie de carton, plicuri antișoc, plicuri pentru curierat, cutie de poliuretan etc. 

Pentru ambalajul interior, folosește-te de folie cu bule sau diverse umpluturi pentru amortizarea șocurilor de transport. 

În cazul în care vrei să livrezi mai multe produse într-un singur colet, nu uita să ambalezi, individual, fiecare produs. 

Aspectul este important pentru client

Cu toate că pachetul tău va trece prin mai multe mâini și printr-un transport, nu înseamnă că acesta nu poate să arate bine și să ajungă în cea mai frumoasă formă la destinație. 

Acum ai la dispoziție diverse materiale de care te poți folosi pentru a trimite inclusiv cutii frumos ambalate sau împachetate. În acest caz te poți folosi de un ambalaj extra, precum sunt pungile de curierat. 

Acestea vin în diferite mărimi, sunt foarte rezistente și le poți utiliza, atât ca atare, pentru produsele textile, dar și pentru a introduce în interiorul lor, diverse cutii, sau chiar mai multe produse. 

Asigură-ți actele de transport

Multe dintre firmele de curierat îți pun la dispoziție în platforma lor opțiunea de printare a awb-ului. 

Astfel că, nu mai este nevoie să stai să scrii tu toate datele pe colet și nu mai ai nevoie nici măcar să pierzi timp lipind foaia cu datele tale sau ale destinatarului. 

Acum ai la dispoziție plicuri AWB pe Ambalare.com, care nu doar că protejează awb-ul cu datele tale și ale destinatarului, dar arată și foarte profesionist. Tot aici, poți introduce, inclusiv factura, pentru ca totul să fie la îndemâna clientului, dintr-un singur gest. 

Folosindu-te de aceste plicuri, vei economisi foarte mult timp, în special atunci când ai de livrat foarte multe colete. 

Etanșează fiecare colet 

Dacă alegi să livrezi produsele în cutie de carton, trebuie să te asiguri că pachetul este foarte bine securizat cu bandă și că nu se va desface în timpul transportului. 

Dacă te folosești de plicuri antisoc sau plicuri de curierat, atunci, lucrurile vor fi mult mai simple, pentru că acestea sunt prevăzute deja cu o bandă cu adeziv care asigură etanșarea perfectă, până la destinatar. 

Asigură și urmărește livrarea

Alege să lucrezi cu firme de curierat sigure, care îți oferă cât mai multe opțiuni la livrare. Dacă ai produse de valoare, nu uita să optezi și pentru asigurarea conținutului, în caz de pierdere sau deteriorare. 

Pentru că oamenii au nevoie de rapiditate, asigură-te că livrarea se face în cel mai scurt timp posibil și urmărește coletul, cel puțin la primele livrări. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top