Now Reading
Strategii eficiente pentru a depăși procrastinarea

Strategii eficiente pentru a depăși procrastinarea

alina-rânbu
strategii-eficiente-pentru-a-depăși-procrastinarea

În ziua de azi suntem atât de inundați de opțiuni și oportunități, încât am putea spune că suntem răsfățați de alegeri. Sunt atât de multe lucruri pe care am putea să le facem, încât adesea ajungem să nu facem nimic.

Procrastinarea este unul dintre cei mai mari ucigași de vise.

Într-o lume în care există atât de multă cerere pentru atenția ta, devine din ce în ce mai dificil să rămâi concentrat și să acționezi asupra lucrurilor care ți-ar oferi cu adevărat o calitate extraordinară a vieții.

Timpul este, a fost și va fi întotdeauna cel mai valoros bun al tău, iar modul în care îl folosești va determina ceea ce creezi sau nu cu și pentru viața ta.

A avea o strategie eficientă de depășire a procrastinării este esențială dacă dorești cu adevărat să depășești obstacolele pe termen scurt pentru a-ți crea o viață plină de împlinire.

Abundența pe care ne-o oferă viața modernă tinde să ne copleșească, ceea ce duce la o supraîncărcare emoțională care îți va distrage atenția și-ți va împrăștia efortul și concentrarea. Pur și simplu nu există suficient timp pentru a face totul, dar există întotdeauna timp suficient pentru cele mai importante lucruri din viața ta. Succesul în orice lucru în viață, fie că este vorba de finanțe, de relații sau de corpul tău, necesită o investiție de timp și efort din partea ta. Trebuie să te concentrezi și să îți focalizezi resursele fizice și emoționale pentru a crea rezultatul dorit.

Primul pas pentru a învinge procrastinarea este să îți clarifici ce anume vă dorești din fiecare domeniu al vieții tale. Această claritate îți va da puterea de a privi dincolo de distragerile care te pot abate de la curs. Ea îți oferă o direcție și o țintă care te va ajuta să îți construiești o imagine mentală pentru viața ta. Unul dintre cele mai distructive efecte ale procrastinării este că te face să te simți fără control. Dacă nu știi ce îți dorești, este mult prea ușor să sari de la o sarcină la alta. Pe lângă faptul că știi ce vrei, este necesar să dezvolți și câteva motive puternice pentru care îți dorești acest lucru. Acest lucru îți va da un sens al scopului și o motivație care este esențială pentru a rămâne concentrat pe termen lung.

Una dintre cele mai puternice strategii pentru a învinge procrastinarea este să înveți cum să-ți împarți sarcinile în bucăți mici. Orice sarcină, oricât de mare ar fi, poate fi împărțită în sarcini mici și ușor de gestionat, care sunt ușor de realizat. Dacă te concentrezi pe escaladarea Muntelui Everest, probabil că te va descuraja imediat, dar dacă te concentrezi pe escaladarea a șapte mici porțiuni de munte, acest lucru devine mai credibil.

Puterea de a îți împărți sarcinile „mari” îți dă puterea de a prelua din nou controlul asupra oricărei situații copleșitoare – o reduci la dimensiuni. Dimensiunea ta.

Una dintre cele mai rapide modalități de a învinge procrastinarea este să înveți și să utilizezi „puterea lui acum”. Ce poți face imediat? Ce acțiune poți întreprinde chiar acum care te va apropia de obiectivul tău? Făcând ceva, oricât de mic, vei rupe imediat tiparul mental de amânare și te va readuce la control. Efectuarea primului pas, chiar dacă este mic, va crea un impuls și vei fi aproape automat determinat să faci un alt pas. Nu aștepta ca totul să fie perfect înainte de a face primul pas. Fă-o pur și simplu. Doar pornește. De multe ori, vei ști ce trebuie să faci în continuare doar după ce faci acest prim pas.

Există multe strategii și abilități pe care le poți folosi pentru a depăși amânarea. Nu trebuie să fii blocat sau să te învârți în jurul roților. Ca orice abilitate, trebuie să o înveți și să o exersezi până când devii bun la ea. În cele din urmă, va deveni un răspuns automat și vei dezvolta obiceiul de a acționa în ciuda temerilor și a limitărilor tale aparente.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top