Now Reading
6 sfaturi practice pentru a planifica o vacanță în ultimul moment

6 sfaturi practice pentru a planifica o vacanță în ultimul moment

Revista Psychologies
6-sfaturi-practice-pentru-a-planifica-o-vacanță-în-ultimul-moment

Te-au luat prin surprindere prietenii și ți-au propus să mergi într-o vacanță last minute sau nu ai apucat să îți rezervi din timp zilele de concediu însă te tentează să lași în urmă aglomerația și zgomotul orașului pentru câteva zile? Atunci iată cele 6 sfaturi practice pentru a planifica o vacanță deosebită chiar în ultimul moment, indiferent dacă vrei să mergi cu grupul de prieteni, persoana iubită sau familia!

Găsește resortul hotelier ideal

Există numeroase oferte last minute pentru cazări de lux și nu numai, însă este important să ai răbdare și să cauți pe mai multe platforme până vei găsi unitatea, facilitățile și intervalul de preț potrivite pentru nevoile tale. De exemplu, dacă plănuiești o vacanță în sudul litoralului românesc, cu dotări all inclusive pentru un sejur elegant, relaxant și liniștit, atunci optează pentru confortul de 4 stele, cu camere moderne, sală de fitness, terasă și restaurant la Mera Brise din Mangalia!

Apelează la o agenție de turism

Dacă ai vizualizat toate ofertele pe care le-ai putut găsi pe platformele online, însă niciuna dintre acestea nu au fost bune pentru ceea ce îți dorești, atunci poți apela la o agenție de turism. Aceasta cunoaște toate dedesubturile ofertelor de vacanță și te poate sfătui cu cele mai bune destinații și complexe hoteliere, în funcție de cerințele tale.

Evită sezonul estival

De cele mai multe ori este recomandat ca o vacanță last minute să fie petrecută în perioada extra sezonului, când prețurile hotelurilor, teraselor și barurilor, suvenirurilor și ale altor facilități, activități și metode de distracție sunt mai mici. Cu atât mai mult, dacă preferi liniștea și frumusețea orașului sau stațiunii în care te afli în defavoarea aglomerației de turiști, atunci cu siguranță meriți o vacanță extra sezon!

Bagaj diversificat

Deoarece este o vacanță last minute îți va fi ușor să îți dai seama de condițiile meteorologice, însă este important să iei în calcul și activitățile pe care le vei face. De exemplu, nu pleca nicăieri fără un costum de baie – cine știe, poate vei petrece o zi la piscină. Cu atât mai mult, ia cu tine câteva haine groase, accesorii și cosmetice diferite, bani de rezervă, acte, aparatul foto, spray-ul împotriva țânțarilor, tacâmuri și, bineînțeles, trusa de prim ajutor în care să ai câteva medicamente esențiale, alături de leucoplast și alte tipuri de bandaje.

Caută oferte pentru obiectivele turistice

O vacanță last minute nu înseamnă o vacanță costisitoare, însă este important să fii atent la toate ofertele apărute în mediul online, dar și pe posterele și flyerele din stațiune. De exemplu, unele obiective turistice oferă prețuri mai mici dacă biletele sunt achiziționate virtual sau dacă vei vizita respectiva locație într-un anumit interval orar. În același chip vei putea prinde și cele mai bune oferte ale restaurantelor și teraselor din zonă!

Fii flexibil

Ține minte că o vacanță pe ultim moment nu are un plan bine stabilit, astfel încât este important să rămâi deschis la noi oportunități și să nu te necăjești în cazul în care sejurul nu iese întocmai așa cum ți-ai propus în minte. Astfel spus, asigură-te că ai un buget de rezervă pentru situațiile întâmpinate și bucură-te de zilele de concediu indiferent de modul imprevizibil în care decurge vacanța!

Toată lumea are nevoie de o vacanță din când în când pentru a se relaxa și liniști după o perioadă stresantă de la locul de muncă, de la programul de la facultate sau chiar din activitățile de zi cu zi, așa că indiferent dacă optezi pentru o vacanță early booking sau last minute, fii sigur că alegi locația, momentul și compania potrivită pentru un sejur de neuitat!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top