Now Reading
11 produse pe care ar fi bine să le ai cu tine în orice călătorie

11 produse pe care ar fi bine să le ai cu tine în orice călătorie

Revista Psychologies
11-produse-pe-care-ar-fi-bine-să-le-ai-cu-tine-în-orice-călătorie

Împachetatul bagajelor poate fi cea mai puțin plăcută parte a unei călătorii. De multe ori, preocupați să găsim loc în geantă pentru toate hainele, accesoriile și alte obiecte de care nu ne putem lipsi, uităm să includem și o trusă de prim ajutor.  

Am pregătit o listă cu produsele care te pot ajuta să ai grijă de sănătatea ta și pe care ar fi bine să le pui în bagajul tău data viitoare când pleci într-o călătorie.

1. Produse dezinfectante 

Șervețele umede și gelurile dezinfectante nu ar trebui să-ți lipsească din bagaj. Acestea pot fi folosite pentru a ucide virusurile și bacteriile de pe mâinile tale și de pe obiectele cu care intri în contact, dar și pentru a dezinfecta eventualele zgârieturi. 

2. Decongestionante nazale

Un produs precum picăturile pentru îngrijire nazală, de exemplu, se poate dovedi foarte util atunci când te confrunți cu o răceală neașteptată sau cu o alergie. Te va ajuta să scapi de senzația aceea neplăcută de nas congestionat și încărcat, de care nimeni nu are nevoie într-o călătorie.

3. Medicamente pentru tuse și răceală 

Cum răcelile pot să apară oricând, nu ar strica să incluzi în bagajul tău, pe lângă decongestionante, și câteva medicamente ce ajută la ameliorarea simptomelor specifice. 

4. Medicamente pentru rău de mișcare 

Fie că te confrunți sau nu cu această problemă atunci când călătorești, poți să incluzi și astfel de medicamente în trusa ta. Chiar dacă nu le vei folosi tu, poate una dintre persoanele alături de care călătorești va avea nevoie de ele. 

5. Antidiareice și laxative 

Acestea sunt două probleme cu care nimeni nu vrea să se confrunte în timpul unei călătorii. Dacă totuși se întâmplă, este mai bine să fii pregătit. Asigură-te că iei cu tine antidiareice și laxative. 

6. Antiacide

Unul lucrurile pe care le putem face în timpul unei călătorii este să încercăm mâncăruri noi, experiență urmată uneori de arsuri și indigestie. Antiacidele te pot ajuta să scapi de această problemă și să nu rămâi cu o amintire neplăcută. 

7. Analgezice 

Nu uita să incluzi în bagajul tău și analgezice. O durere de cap, una musculară sau una de măsea îți pot strica toată călătoria, lucru pe care nimeni nu-l vrea, mai ales atunci când scopul este acela de a te relaxa. 

8. Produse pentru tratarea rănilor cutanate 

Nu se știe niciodată ce se poate întâmplă, așa că nu ar fi rău să ai la tine și produse de care ai putea avea nevoie pentru tratarea leziunilor cutanate. Un spray dezinfectant, un unguent cicatrizant, plasturi, comprese sterile, leucoplast – toate acestea se pot dovedi utile pentru tratarea unei răni superficiale. 

9. Produse pentru protecție împotriva insectelor 

Răcelile, rănile ușoare sau durerile de cap nu sunt singurele care îți pot strica planurile. Găsește loc în bagajul tău și pentru un spray sau un gel pentru înțepături de țânțari, căpușe ori alte insecte. 

10. Antihistaminice 

În caz că ești predispus la alergii, ar fi bine să ai la îndemână și antihistaminice. Nu vrei să-ți petreci toată călătoria strănutând din cauza polenului sau a prafului ori pentru că un cățeluș a decis să se joace cu tine. 

11. Produse pentru protecție solară 

Indiferent de anotimp, este important să ne protejăm pielea de efectele nocive ale razelor UV. Cremele, loțiunile sau spray-urile cu factor de protecție solară, pentru față și corp, trebuie să te însoțească în orice călătorie, indiferent de cât de lungă sau scurtă ar fi ea. În funcție de anotimp și destinație, ar fi bine să ai cu tine și o cremă pentru arsuri solare.[1][2] 

Atunci când ne pregătim de o călătorie, trebuie să avem grijă ca bagajul nostru să conțină toate lucrurile și produsele de care am putea nevoie. Printre acestea se numără și cele menționate mai sus. Consultă un medic și citește cu atenție prospectul medicamentelor înainte de a le folosi. De asemenea, asigură-te că produsele pe care le iei cu tine nu sunt expirate sau deschise de prea mult timp.

Bibliografie: 

  1. „Pack Smart | Travelers’ Health | CDC.” Cdc.gov, CDC.gov, 2019, wwwnc.cdc.gov/travel/page/pack-smart. Accessed 3 Feb. 2022.
  2. Family Health Team. „What First-Aid Items Do You Need When You Travel?” Cleveland Clinic, Cleveland Clinic, 31 Aug. 2021, health.clevelandclinic.org/travel-first-aid-kit/. Accessed 3 Feb. 2022.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top