Now Reading
Sunete Sacre

Sunete Sacre

Revista Psychologies

Elena Francisc si ATT va invita la un eveniment de exceptie: workshop-ul ”Sunete Sacre” sustinut de psihologul si psihoterapeutul Monique Tiberghien, o adevarata legenda a psihologiei transpersonale europene.

27-28 iunie 2009 Bucuresti

Monique Tiberghien este psiholog si psihoterapeut la Cithe (Centrul International de Terapie) din Bruxelles. Presedinte fondator al EUROTAS (Asociatia Europeana de Psihologie Transpersonala), ea preda bioenergie, lucrul cu visele si psihologia transpersonala in diferite tari din Europa. Formeaza psihoterapeuti in psihoterapie transpersonala in Franta, la IRETT (Institutul de Cercetari si Studii in Terapie Transpersonala).

Lucrul ei in psihologia transpersonala a fost in mod constant hranit de calea urmata spre diferite traditii spirituale: ucenicia in practica Zen alaturi de maestrul Deshimaru, apoi cea alaturi de maestrul Sufit Pir Vilayat Khan pe care o urmeaza de mai bine de 10 ani. Traditia Tibetana in care se angajeaza in continuare ii permite sa aprofundeze aspectele cele mai ascunse ale visului si ale sunetului sacru.

O calatorie in lumina

Universul este vibratie. Sunet si lumina. In toate traditiile spirituale ale lumii, sunetele sacre, mantrele, incantatiile au fost porti de intrare in stari de constiinta extinsa, de expansiune spirituala si energetica. Monique Tiberghien studiaza de zeci de ani sunetele sacre ale celor mai importante traditii spirituale ale lumii: tibetana, crestina, sufita, amerindiana. Ghidati de ea, vom invata sa pasim pe cararile subtile ale sunetelor sacre pentru a intra in spatii interioare neexplorate si pentru a trai natura luminoasa a propriei noastre fiinte. Deasemenea ne vom explora visele si vom invata sa le deslusim intelesul.

”Inca din zorii umanitatii, foarte multi practicanti ai chantelor sacre ai acestei planete au pornit in explorarea deschiderii portilor catre aceste misterioase si ascunse campuri de cunoastere si compasiune. Cand participantii acestor grupuri imbratiseaza emotia unei mantre, au un sentiment de apartenenta la aceasta istorie ancestrala si experimenteaza diverse stari transpersonale in functie de mantrele invocate.

Pretutindeni, aceste mantre au fost utilizate intr-o maniera repetitiva in timpul meditatiei sau a ritualurilor. Cand suntem introdusi in aceste subtile niveluri de sunet, mantrele rezoneaza in misterioasele adancimi ale celulelor noastre. Aceste mantre devin o baza sigura pentru a aborda invataturile spirituale. Ele pot deveni de asemenea un drum catre dezvoltarea creativitatii noastre, in special atunci cand ne acordam libertatea de a improviza propria noastra melodie pornind de la energia specifica a fiecarei mantre.”
Monique Tiberghien

Intonarea sunetelor sacre conduce la o acordare a fiintei noastre cu vibratia universala si accesarea unor stari de constiinta extinsa in care patrundem in cele mai adanci niveluri ale constiintei, cu efecte terapeutice remarcabile. Deschiderea catre spatiul interior, prabusirea barierelor, constientizarea apartenentei la vastitatea universului sunt experiente care apartin trairilor spirituale profunde, ce conduc la purificarea si reasezarea intregului minte-corp in moduri care, de cele mai multe ori sunt uimitoare.

Inscrieri si informatii: Alina Grama telefon: 0731014258 , mail [email protected] | www.att.org.ro
Cost workshop: 200 €
Reducere studenti 25 %, in limita locurilor disponibile

Acest workshop este un modul obligatoriu in programul de Formare in Terapii Transpersonale al ATT. Detalii, in curand pe site-ul ATT.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top