Now Reading
India – o lume uimitoare

India – o lume uimitoare

monica-simion
india-o-lume-uimitoare

Au trecut cinci ierni de atunci. Nu îmi mai aduc aminte chiar tot ce am vizitat. Ceea ce am reținut este o senzație de uimire și profundă mirare la vederea unei lumi neobișnuite. Extraordinar de frumos și viu colorate (aceasta este caracteristica îndeobște a regiunii Rajahstan), extrem de săracă pe alocuri și extrem de bogată în alte părți, cu murdărie și un trafic năucitor și profund haotic, cu tarabe improvizate pentru mâncare și cu mirosuri specifice. O lume pe care o simți visceral, pe care o poți povesti cu greu pentru că noi, europenii, nu avem reprezentarea ei în toată plenitudinea. India nu o poți simți cu adevărat, în toată splendida ei diversitate, decât dacă ajungi să o vezi.

Pasiunea pentru călătorii e ușor de împărtășit. Câți dintre noi nu se simt brusc înviorați la gândul de a planifica o vacanță? Cu atât mai mult o călătorie într-o țară exotică, în calitate de lider de grup pentru 14 femei. Asta am fost eu, cu șase ani în urmă, când în virtutea pregătirii și experienței mele în turism și a prieteniei cu Paralela 45, agenție cu care lucram bine și care cunoștea riguros această destinație, am organizat o excursie pentru femei.

Am gândit împreună experiența plecând de la profilul doamnelor, de la timpul pe care îl puteau aloca excursiei, de la condițiile de securitate și igienă, de la experiențele la destinație ale celor de la agenție. Ne-am gândit să vedem locuri celebre prin frumusețea lor, dar să avem și o experiență senzorială puternică, de tip spa.

Citește continuarea articolului în ediția de martie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Știutorii” cu autograful lui Mircea Cărtărescu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top