Now Reading
Merita sa merg mai departe?

Merita sa merg mai departe?

Buna ziua. Sunt nou si eu pe site-ul d-voastra si as vrea sa va cer si eu o parere despre relatia in care sunt implicat daca merita sa merg mai departe.
Totul a inceput in septembrie acum 2 ani (deci a trecut peste 1 an jumate). O mica problema intre noi ar fi fost varsta, dar niciodata nu ne-am certat sau „criticat” pe aceasta tema (eu avand 27, iar prietena 17 in prezent). Stiu k o sa ziceti k e o copila si am facut rau sa ma bag in asa ceva, dar eu vedeam un om foarte matur in gandire, si, intr-adevar, la inceput cu teama (din cauza varstei), m-am implicat intr-o relatie care a fost si este foarte frumoasa pana la un anumit nivel.

Eu sunt taur, iar iubi mea e balanta,… stiu am citit horoscopul si nici asta nu ne da prea multe sanse, dar am trecut si peste asta!!! Of! of! Ma simt asa de nashpa incat nici nu stiu cu ce sa-ncep, cum sa-ncep, si nu stiu sigur daca o sa-mi raspundeti, dar am nevoie sa vb.cu cineva care ma intelege si am nevoie de un sfat Intre noi totul mergea bine, dar in momentul knd ne certam, din cauza nervilor ce ii are prietena mea,… intr-o zi se duce totul pe rapa. Orice fac eu n-am dreptate!!! Daca greseste ea tot pe mine ma cearta si uite asa… As putea sa va scriu o carte despre noi,…. o iubesc la nebunie. Toata lumea imi da dreptate mie in contrazicerile noastre, pana si prieteni ei!!! Nu am inselat-o niciodata si cred k nici ea si pt. asta cred k ar fi pacat sa ne despartim.

Totul mergea asa de bine pana cand in ultima saptamana i-a venit chef de plecari, distractii etc. Problema e k suntem la distanta si eu, fiind la treaba nu am putut sa merg pe unde a avut ea „drumuri”. Ieri am aflat unele chestii ce m-au deranjat foarte mult si uite asa a inceput cearta. Problema a fost k atunci knd i-am spus ce am aflat a negat, dar pana la urma s-a dat de gol. Culmea era k tot eu am fost de vina, de ce nu i-am spus cine mi-a zis despre ea. Daca i-as spune cine mi-a zis ar iesi un adevarat scandal, k o cunosc bine de ce e in stare,…. E o fire foarte nervoasa si impulsiva. Eu sunt in schimb foarte calm! Ce sa va mai zic, k nu mai stiu de mine si de ganduri,…. astept telefonul asta sa sune, dar vad k nu se-ndura deloc!!!

Haideti sa va zic ultima intamplare macar, poate imi dati un sfat. Eu am venit de la treaba pe la 7 dimineata ieri (Duminica). M-am inteles cu ea sa ma trezesc si sa merg pe la 1 la ea. M-am trezit la 1 si mi-a dat sms k pleaca de-acasa cu parintii zicand k au treaba. In fine,… am crezut-o ca de obicei, dar nu m-a mai luat somnul. M-a sunat un prieten si am mers pe la el. Problema a fost k l-a sunat prietena lui si l-a intrebat despre prietena mea, sa ma intrebe la ce chef s-a dus k ar vrea si ea sa mearga!!! Deci va dati seama,… eu am venit de la munca, si obosit m-am trezit pt. ea, sa aflu k de fapt ii incurc planurile? Auzind, am sunat la vecinul ei sa mearga la ea sa vada daca e cineva acasa (am uitat sa va spun k pe-acolo e prost cu semnalul, merge, dar cu probleme, si de-aceea l-am sunat pe vecinul ei, acesta avand romtelecom). Mi-a spus k parintii ei tocmai veneau, dar erau fara prietena mea. Auzind, am plecat incolo s-o prind cu minciuna. Ajungand acolo nu era acasa, normal si m-am dus la vecinul ei sa mai povestim, k suntem prieteni.

Nu l-a mai lasat inima si mi-a spus saracul om (are 50 si ceva de ani si este aproape orb) k, de fapt si acum o saptamana prietena mea fusese la un chef unde bause mult incat a doua zi bea tot apa minerala la magazinul unde face practica (de la scoala). Informatia aceasta pleca de fapt de la vanzatoarea din magazin, care este nora acestui om (vecinul prietenei mele). In fine, a aparut si prietena mea imediat, ce-i drept, nu fusese la nici un chef, k nu s-a mai tinut si a inceput cearta. Ea s-a inervat de ce nu-i spun cine mi-o zis, eu m-am inervat sa aflu de la ea de fapt k e adevarat tot ce-am aflat!!!

Acum nu mai rezist, i-am dat sms-uri, dar n-are semnal, k e in practica la acel magazin, am sunat o colega de-a ei sa-i spuna sa mearga unde are semnal sa vb, si vad k de 3 ore nimic!!!! Ce sa mai fac? O iubesc!!! Simt k mor fara ea, dar vad k a inceput sa minta, nu mai are stare acasa, vrea iesiri, chefuri,… alte chestii, pe cand eu sunt mai linistit si nu-mi plac astea. Pana acum nu erau probleme din astea!!! Veti zice k asa-mi trebuie daca m-am incurcat cu un copil kre e in schimbare, dar eu am vazut acel „ceva” in ea care m-a fermecat si, recunosc ca m-am simtit cel mai bine cu ea, si m-am inteles foarte bine, mai bine de o mie de ori decat cu altele de seama mea,… dar vad k acum se schimba….. Va multumesc mult si sper sa nu intampinati astfel de probleme!!!

Intrebare pusa de: Florin, 27

Raspunsul psihologului:

Ideea aceea de a scrie o carte despre relatia voastra nu este deloc rea! Punandu-ti in scris gandurile, poti reflecta mai bine asupra lor.

Ce aud eu din mesajul tau este suferinta, disperarea ta la ideea de o pierde. Asta te face sa fii gelos si sa doresti sa o controlezi. Cu cat vei incerca sa o controlezi mai mult, cu atat ea se va impotrivi mai mult si te va respinge mai tare. Las-o putin mai moale. Poate are nevoie de mai mult spatiu in relatia cu tine, poate se simte sufocata de insistentele tale.

Este foarte posibil ca ea sa doreasca sa exploreze si alte experiente/ relatii cu alte persoane, dar nu controland-o o vei aduce inapoi. Incearca mai degraba sa intelegi ce se intampla cu ea, de ce anume are ea nevoie. Nu o cauta disperat, asta o va exaspera. Lasa-i timp sa i se faca dor de tine. Stiu, usor de zis, greu de facut! Ai dreptate, asa este. Dar fara efort adaptativ nu exista evolutie.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top