Now Reading
Vladimir Jurowski, dirijor principal al London Philharmonic Orchestra, anunta directia artistica pentru editia 2017 a Festivalului Enescu

Vladimir Jurowski, dirijor principal al London Philharmonic Orchestra, anunta directia artistica pentru editia 2017 a Festivalului Enescu

Revista Psychologies

Vladimir Jurowski, noul director artistic al Festivalului International George Enescu, dirijor principal al uneia dintre cele mai prestigioase orchestre britanice din lume – London Philharmonic Orchestra – si, de curand, ales dirijor principal al Berlin Radio Symphony Orchestra/ Rundfunk Sinfonie-orchester Berlin anunta directia artistica pentru editia 2017 a Festivalului Enescu, intr-o conferinta extraordinara de presa care va avea loc pe 30 noiembrie, de la ora 15.15 la Ateneul Roman. Functia pe care Vladimir Jurowski o ocupa este onorifica.

Festivalul International George Enescu intra intr-o noua etapa de dezvoltare internationala, cu tandemul Vladimir Jurowski director artistic si Zubin Mehta presedinte onorific, la editia din 2017.

Recunoscut la nivel mondial pentru „felul curajos in care abordeaza muzica”, Vladimir Jurowski este considerat un muzician vizionar, dar si un om cu o puternica structura morala, fiind recunoscut pentru opozitia explicita fata de Vladimir Putin si de regimul sau.

Inca din anul 2003, odata cu prima venire a London Philharmonic Orchestra la Bucuresti in cadrul Festivalului Enescu, Vladimir Jurowski s-a implicat in valorizarea si sustinerea muzicii compozitorului roman George Enescu.

Dupa ce a prezentat Simfonia a III-a de George Enescu alaturi de London Philharmonic Orchestra in editia din 2013 a Festivalului International George Enescu, Vladimir Jurowski a dirijat in premiera londoneza la inceputul lunii februarie a acestui an, in prezenta unui public de peste 2.500 de persoane, opusul enescian si pe scena Royal Festival Hall (Londra), incluzand astfel creatia enesciana in repertoriul inernational al prestigioasei orchestre britanice.

Vladimir Jurowski pregateste opera „Oedipe” de George Enescu pentru deschiderea editiei din 2017 a Festivalului Enescu si urmeaza sa o propuna si in cadrul prestigiosului festival BBC Proms.

Vladimir Jurowski este in prezent dirijor principal al uneia dintre cele mai cunoscute orchestre britanice din lume, London Philharmonic Orchestra, pozitie pe care o ocupa din anul 2007.

In cursul anului 2015, Vladimir Jurowski a fost ales, de asemenea, dirijor principal al Berlin Radio Symphony Orchestra/Rundfunk Sinfonie-orchester Berlin.

In luna mai,  Vladimir Jurowski s-a aflat printre dirijorii vehiculati pentru ocuparea postului de dirijor principal al celebrei Berliner Philharmoniker, situata in primele trei orchestre ale lumii.

Jurowski a fost, de asemenea, dirijor principal invitat al Orchestrei Nationale a Rusiei pana in anul 2009. Detine si titlurile de Principal Artist al Orchestra of the Age of Enlightenment si pe cel de director artistic al Russian State Academic Symphony Orchestra.

Vladimir Jurowski a debutat international in anul 1995, la Wexford Festival, cand a dirijat opera Noapte de mai, de Rimski-Korsakov.

A urmat, in acelasi an, debutul la celebra Royal Opera House din Londra. A dirijat Metropolitan Opera din New York in 1999 si a debutat cu Philhadelphia Orchestra in anul 2005.

Este invitat permanent sa sustina concerte in intreaga lume, alaturi de unele dintre cele mai cunoscute ansambluri din Europa si din Statele Unite ale Americii, precum orchestrele Royal Concertgebouw, Chicago Symphony, Dresden Staatskapelle, Leipzig Gewandhausorchester, Bavarian Radio Symphony, San Francisco Symphony Orchestra si Mahler Chamber Orchestra.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top