Now Reading
Cum sa iti pastrezi o perspectiva pozitiva

Cum sa iti pastrezi o perspectiva pozitiva

Multe situatii de viata ne coplesesc, iar energia de a le face fata pare epuizata. In timp ce nu putem evita sau controla anumite evenimente, putem incerca sa ne mentinem o perspectiva pozitiva.

 

Avem nevoie de sfaturi?

Am fi tentate sa raspundem ca nu. Sfaturile, oricat de bine intentionate, dezvaluie mai mult despre persoana care le ofera decat despre noi insene sau situatia in care ne aflam.

Cu toate acestea, anumite sfaturi, primite din partea apropiatilor au un efect benefic asupra noastra. Acesta nu se datoreaza faptului ca le vom urma, ci pur si simplu pentru ca le auzim.

Rolul lor este acela de a ne oferi o perspectiva pozitiva, de a ne incuraja si a ne da incredere.

Iar daca ghidare primita nu ni se potriveste, putem totusi sa ne mobilizam si, mergand pe aceeasi directie pozitiva, sa ne gasim propriile raspunsuri.

 

Cauta si accepta sprijinul

Daca treci printr-o dificultate sau pur si simplu ai o stare proasta, este bine sa nu te izolezi ci sa cauti compania apropiatilor in care ai incredere.

Este adevarat ca uneori si izolarea poate avea un efect terapeutic, dar depinde cat de profunda este deznadejdea ta. Daca te simti coplesita, nu este un moment bun pentru singuratate.

O persoana apropiata nu iti va putea prelua din greutate, dar te va ajuta sa o duci mai usor, ascultandu-te si oferindu-ti disponibilitate.

Uneori ne este de ajuns sa stim ca nu suntem singure. Acest lucru ne ofera energia necesara pentru a vedea lucrurile dintr-o perspectiva mai luminoasa.

 

Evita negativismul

Daca esti incontinuu nemultumita si te plangi constant ca viata e grea, ca ai nenumarate probleme si, vai, cat de complicate sunt ele, nu iti faci niciun serviciu, ci, dimpotriva.

Cu acest tip de gandire si comportament te afunzi intr-o atitudine defetista, ce duce la obiceiuri distructive, precum mancatul in exces, in special junk food.

De asemenea, ajungi sa ai din ce in ce mai putine contacte sociale – tristetea nu te impinge sa iesi din casa si nici nu esti o companie prea simpatica.

Daca afectarea interactiunilor sociale nu te indeamna sa iti schimbi optica si sa gandesti pozitiv, poate ca kilogramele in plus sunt un argument demn de luat in considerare…

 

Misery loves company

Uneori, cand suntem nefericite, cautam persoane care simtim ca ne-ar intelege, tocmai pentru ca, la randul lor, traiesc acelasi lucru.

Din pacate, nu este cea mai fericita abordare intrucat, in astfel de situatii, puteti ajunge sa va afundati impreuna in tristete si nefericire.

Atunci cand gasesti pe cineva care sa actioneze precum un ecou al propriilor nemultumiri, nu faci decat sa cauti confirmari in exterior.

Impreuna, va veti intari convingerea ca totul este negativ si dificil de depasit. In consecinta, alege sa stai langa optimisti, in special cand ai nevoie sa iti transmita din starea lor.

 

Perspectiva o poti construi

Nu-i asa ca ai auzit destule sfaturi motivationale? Nu-i asa ca tu stii mai bine ca sunt doar vorbe? Totusi, toate gandurile si interpretarile tale se reduc la vorbe.

Deseori, nu problema in sine ne deprima ci abordarea pe care o avem, felul in care o percepem si tratam.

Dificultatile nu dispar. Nu exista un moment cheie, in care viata ta va deveni insuportabil de roz. Iar pentru a depasi toate obstacolele cu care te vei intalni, invata sa iti construiesti controlat perspectivele.

Fa eforturi, lupta cu gandurile negative, spune-ti ca poti si convinge-te singura ca asa este.

Cat timp alternativa are mult mai multe beneficii, de ce nu te-ai orienta catre ea? Pana la urma, este datoria ta fata de tine sa te ajuti.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top