Now Reading
Sardele umplute cu sos dulce-acrisor

Sardele umplute cu sos dulce-acrisor

Revista Psychologies

Pestele are marele avantaj ca se gateste foarte repede. Tocmai de aceea ne putem permite multa fantezie in modul de preparare. Ca sa-l consumam de doua-trei ori pe saptamana, asa cum se recomanda, si sa nu ne plictisim, trebuie sa ne alcatuim o colectie resopectabila de retete. Iata inca una pentru colectia ta:

Ingrediente:

  • 12 sardele medii carora li s-au scos capetele, aripioarele, solzii, despicate pe mijloc, cu coada
  • o lingura cu varf de seminte de pin
  • o lingura cu varf de stafide fara samburi
  • 2 linguri de pesmet fin
  • 2 linguri suc de portocale z o lingura de otet alb din miere, orez sau trestie de zahar
  • 12 frunze de menta verde
  • 12 fructe de baca (agrise, coacaze)
  • 1 lingurita de zahar tos
  • 2 lingurite ulei de masline
  • sare de mare fina, piper

Preparare:

Fixeaza cuptorul la 200°C.

Unge o ta­va cu ulei.

A­mes­te­ca intr-un bol se­min­tele de pin, stafidele, menta, pes­me­tul si baca. Presara za­har, sa­re, piper, stropeste cu suc de portocale si otet, ames­te­ca. Umplutura es­te gata.

Sa­rea­za pestele si lasa-l un sfert de ora inainte de a-l ga­ti.

Pune sar­dinele des­pi­ca­te la mijloc, u­na cate una, pe farfurie. A­sa­za-le cu pielea in jos si pre­sa­ra deasupra fie­ca­reia o lin­gu­rita cu varf din com­po­zi­ti­e. Ruleaza-le apoi dinspre cap spre coada, fi­xea­­za-le cu o scobitoare, pu­ne-le in tava si lasa-le in cup­tor 18 minute.

Se servesc cal­­de, cu sa­lata de laptuca si ru­cola, sau reci, cu ceapa ver­de, castraveti, ridichi sau gogonele.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top