Now Reading
De cand a murit sotul meu, totul in jur s-a prabusit

De cand a murit sotul meu, totul in jur s-a prabusit

Vreau sa-mi recapat increderea in mine, in viata. De cand a murit sotul meu (2006), totul in jurul meu s-a prabusit. Am senzatia ca nimeni nu are nevoie de mine. Comunicarea cu cei din jur este din ce in ce mai dificila. Am 2 baieti, fiecare cu preocuparile si cu viata lor. Desi locuim in aceeasi casa, ma simt singura, din ce in ce mai singura. Stiu ca viata iti ofera si rele si bune, dar eu am ajuns la un stadiu in care nu vad decat partile rele. Poate e si vina mea. Desi incerc cu asa-zisa gandire pozitiva ca totul o sa fie bine si frumos, acel bine si frumos ramane undeva departe in spatele unui nor negru. Desi am o varsta nu pot spune ca sunt o femeie dupa care nu se intoarce capul, imi place sa ma ingrijesc, sa am o tinuta si un coportament demn, si cu toate astea cu fiecare zi ma afund intr-o lume a singutatatii si imi este teama ca incepe sa-mi placa si daca acum imi dau seama ca ceva nu-i bine mai tarziu nu stiu ce va fi. Indiferent daca primesc raspuns sau nu va multumesc ca ma ascultati.

Intrebare pusa de: flori

Raspunsul psihologului:

Dupa toate aparentele, va confruntati cu o perioada de doliu prelungit. Ceva impiedica acest doliu sa se realizeze complet, dar asta nu se trateaza cu gandire pozitiva. De cele mai multe ori, fortandu-ne sa gandim pozitiv nu facem decat potentam gandirea negativa, care asteapta sa-i vina randul.

Cel mai bine ar fi sa vorbiti cu un psihoterapeut. Daca acest lucru nu va este la indemana, puteti incerca sa faceti singura travaliul de doliu. Pentru aceasta, luati un caiet si scrieti in el tot ce simtiti vis-a-vis de disparitia sotului. Puteti scrie ca si cum i-ati vorbi direct. Imaginati-va ca este in fata Dvs (nimeni nu o sa va creada „nebuna” pentru asta) si spuneti-i tot ce nu ati apucat sa-i spuneti. Cat a fost de important pentru Dvs, cum v-a facut sa va simtiti, partile bune si partile rele, cum este acum fara el etc. Poate ca sunteti furioasa pe el ca v-a parasit, ca v-a lasat singura …

Scrieti tot ce va vine in minte. Va veti simti eliberata..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top