Now Reading
Confortul a fost mai presus de dragoste

Confortul a fost mai presus de dragoste

Sunt cu prietenul meu de 9 ani si jumatate (din care 3 a fost plecat in strainatate). Intamplarea a facut ca in ultimele 8 luni inainte de a se intoarce in tara definitiv sa ma indragostesc de un alt barbat, care efectiv m-a facut sa descopar femeia din mine, m-a facut sa ma simt dorita. Am incercat sa ma despart de prietenul meu, dar exact in acea perioada mi-am pierdut jobul care imi oferea independenta financiara. Barbatul de care m-am indragostit nu are o stare financiara prea buna. Consecinta – m-am intors la prietenul meu, desi mi-am dat seama ca de fapt nu-l iubesc. Am incercat sa ma despart de el si a doua oara, dar situatia financiara, confortul au fost mai presus de dragoste. Acum ma simt goala pe dinauntru, nu ma gandesc decat la celalat (nici nu pot face dragoste cu cel de langa mine din cauza asta), tanjesc dupa bratele si mangaierile lui. Cum pot oare sa ma vindec? Multumesc pentru raspuns.

Intrebare pusa de: Elenuca

Raspunsul psihologului:

La un nivel foarte, foarte superficial, lucrurile apar in urmatoarea lumina: intre dragoste si bani, tu ai ales banii, iar acum tanjesti dupa dragostea la care ai renuntat. Ce te impiedica sa iti cauti un nou job si sa devii din nou independenta financiar? Totul s-ar rezolva intr-un mod foarte simplu.

Dar lucrurile nu sunt asa de simple. Tu spui ca a trebuit sa te intorci la vechiul prieten pentru ca ti-ai pierdut job-ul. Eu am o alta ipoteza: tu ti-ai pierdut job-ul pentru a trebui sa te intorci la el.

Dependenta care te tine legata de vechiul prieten nu este una financiara, ci una emotionala. Lipsa banilor te pune pe tine in pozitia de copil intretinut, iar pe el in pozitia de tata care intretine. Iar intre tata si iubit, se pare ca tatal este mai puternic.

Ar fi multe de spus aici, dar ma opresc pentru a nu aluneca intr-o psihanaliza salbatica..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top