Now Reading
3 indicii ca este timpul sa renunti la un obiectiv

3 indicii ca este timpul sa renunti la un obiectiv

Revista Psychologies

Ne setam obiective, incercam sa le atingem, dar uneori motivatia ne scade pe parcurs si poate chiar ne simtim vinovati pentru abandonarea lor. Este firesc sa se intample si astfel, in functie de relevanta unui obiectiv pentru noi sau de importanta lui la un moment dat.

 

Obiectivele ni se pot schimba

Multi dintre noi au impresia ca odata setat un obiectiv, trebuie sa ne tinem de el, in special daca am vorbit despre el si altora. Altfel, nu ar arata bine, nu?

Deseori, ceva ce ni se parea interesant cu sase luni in urma, nu ni se mai pare astfel. Doar pentru ca ti-ai setat un obiectiv, nu inseamna ca te-ai blocat in el.

Mai mult, daca ne simtim la un moment dat pur si simplu blocati in ceea ce facem, acest lucru se poate datora si faptului ca nu renuntam sa mai facem sau sa incercam sa obtinem anumite lucruri.

Pentru a putea face loc unor obiective noi, trebuie sa renuntam la o parte din cele setate anterior.

 

Procesul atingerii obiectivului nu este aliniat valorilor tale

Poate obiectivul in sine suna interesant, dar pasii pe care ii ai de facut pentru a ajunge acolo, se poate sa nu fie in acord cu felul tau de a fi sau de a face lucruri.

Inclusiv munca asidua, dedicarea si implicarea pot insemna mai putin timp pentru tine si familie, iar aceste lucruri pot fi cu adevarat importante pentru tine.

Succesul in viata il obtii si traind in acord cu valorile tale. Nu le nega pentru a-ti dovedi sau a demonstra altora ca poti atinge un scop.

 

Riscurile depasesc beneficiile

Uneori incantarea pe care o simti la gandul rezultatelor pozitive iti poate intuneca gandirea si ajungi sa pierzi din vedere anumite riscuri implicate.

Daca obiectivul tau are un impact negativ asupra sanatatii tale, asupra relatiei sau a resurselor financiare, regandeste-ti optiunile.

Uneori riscurile sunt pur si simplu prea mari. Asadar, acorda-ti timp pentru a face aceste evaluari, monitorizeaza costurile implicate si accepta sa te retragi daca vei constata ca recompensa potentiala nu merita si nici nu depaseste neajunsurile create.

 

Cum sa iei o decizie

Sa renunti la un obiectiv nu este o decizie usor de luat, motiv pentru care nu trebuie luata in pripa. Doar pentru ca te simti obosit, frustrat, dezamagit, nu inseamna ca este timpul sa renunti.

Decizia o iei punand in balanta logica si emotiile. Gandeste-te concret si fa o lista pro si contra urmaririi scopului tau si una asemanatoare pentru renuntarea la el.

Sa renunti nu este un semn de esec, mai mult poate insemna un pas mai aproape catre succesul pe care il vei avea intr-un alt obiectiv propus.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top