Now Reading
5 dorințe ale unui bărbat de la partenera sa

5 dorințe ale unui bărbat de la partenera sa

andreea-mitoiu
5-dorințe-ale-unui-bărbat-de-la-partenera-sa

În ultimii doi ani, am lucrat cu mulți bărbați, în cabinet sau online, individual sau în grupuri. Am observat că, pe parcursul procesului nostru chiar dacă obiectivul declarat la început nu a fost relația cu partenera, la toți această dorință de a-și înțelege partenera, de a ști cum să-i comunice nevoile și dorințele lui a apărut pe la cea de-a doua sau a treia întâlnire.

Unii bărbați nu știu să-și exprime sentimen­tele, se simt slabi, le este frică să facă asta. De multe ori își aleg momente nepotrivite sau și mai rău consumă alcool ca să-și facă curaj pentru a vorbi, dar ce să vezi, atunci partenera nu este dispusă să-l asculte sau nu-l ia în serios.

Zilele trecute, la finalul unei sesiuni, un client mi-a spus:

– Andreea, cum ar fi să scrii un articol și despre ce vrem noi bărbații. Să fii vocea noastră printre femei, și poate vom fi și noi mai înțeleși, mai respectați și acceptați așa cum suntem, ca să trăim și noi cu adevărat.

– Accept provocarea ta. Am auzit de multe ori nevoile voastre.

Așa a apărut articolul acesta, ce cuprinde câteva dorințe ale bărbaților. Posibil ca la unii bărbați să fie diferit clasamentul, însă per total acestea sunt cele mai importante dorințe ale unui bărbat pe care le vrea împlinite de către iubita lui.

1. Respect

Respectul, este una dintre principalele valori găsite la toți bărbații.

  • Bărbatul are nevoie să simtă că partenera îl respectă.
  • Că ea este corectă și cinstită cu el.
  • Chiar și atunci când nu este de acord cu deciziile lui îi spune asta într-un mod frumos, fără țipete, urlete și dramă.

Partenerul tău, draga mea femeie, vrea respectul tău în fiecare clipă a vieții lui. Respectul vine cu acceptarea omului din fața ta pe de-a întregul. Și, dacă nu știi cum vede sau ce înseamnă respectul pentru bărbatul tău întreabă-l: Cum te simți tu respectat?

S-ar putea să te surprindă răspunsul lui. Pentru unii respectul înseamnă:

  • să-i ceri părerea în anumite situații;
  • să nu faci anumite lucruri, cum ar fi: cheltuieli exagerate nejustificate din banii comuni, să-l duci la evenimente la care nu vrea să participe, să îi ocupi tot timpul cu treburile casnice, să-l pui să aibă grijă sau să se joace cu copiii atunci când este obosit, etc.;
  • să nu povestești altora ce se întâmplă în relația voastră;
  • să nu-l șantajezi emoțional și să nu-l ameninți;
  • să nu-i impui să renunțe la prieteni și la pasiuni;
  • să nu-i controlezi telefonul, obiectele personale;
  • să nu-i ții socoteala la toate lucrurile prost făcute;
  • să nu-i scoți ochii dacă tu câștigi mai mulți bani decât el;
  • să nu-i spui că nu e capabil sau că e altul mai bun decât el, chiar dacă aceasta este realitatea, știe și el.

Respectul se așază de la sine într-o relație atunci când îți cunoști iubitul și decizi să-l iubești așa cum este, îl accepți.

2. Acceptarea

Bărbații vor să fie acceptați exact așa cum sunt, cu bune și cu rele. Vor să fie lăsați să se schimbe în ritmul lor, atunci când ei decid acest lucru. Mulți bărbați sunt nemulțumiți de faptul că în primele luni de relație partenera i-a privit cu iubire și s-au simțit prețuiți așa cum erau și dintr-o dată totul se schimbă.

Ea vrea de la el schimbarea anumitor comportamente, iar el nu e pregătit sau nu vrea să o facă. Un bărbat nu renunță cu ușurință la obiceiurile vechi, chiar dacă observă și el că nu-i fac bine, pentru că are nevoie de timp și susținere ca să poată dobândi comportamente noi.

Dacă el toată viața și-a lăsat hainele împrăștiate prin casă, lasă dezordine pe unde trece, zice că face un lucru și uită, se uită la politică, la fotbal și box, lucrează de dimineața până seara, bea un pahar sau mai multe, se închide în el și nu vorbește cu tine decât monosilabic, nu este suficient de tandru și de atent cu tine nu se va schimba peste noapte, pentru că nu poate.

Are nevoie să înțeleagă de la tine de ce vrei tu acele schimbări și care sunt beneficiile pentru el. Ce are el de câștigat? Poți să afli toate acestea dacă îl întrebi și ești dispusă să accepți chiar dacă nu ești de acord ceea ce spune. Apoi, împreună să stabiliți care sunt primii pașii de făcut, astfel încât să trăiți o viață împlinită.

3. Aprecierea

Noi toți avem nevoie de apreciere, de validare, de recunoaștere, pentru că așa ne simțim valoroși și utili. Mulți bărbați nu au parte de aprecierea de care au nevoie. Aud adesea, în întâlnirile noastre că au parte doar de cicăleală și critică din partea partenerei.

„N-ai făcut aia. N-ai făcut ailaltă. Aia nu e bine. Mă rog de tine să termini cutare lucru și tu nimic. Ai lăsat mizerie după tine. Nu te-ai îmbrăcat potrivit. Nu mi-ai răspuns la telefon/ mesaje, etc. Nu ești atent la nevoile mele. Tu nu mă iubești. Nu vorbești cu mine. Nu mă înțelegi. Nu îmi oferi timp. Nu. Nu. Nu.”

Ce poți tu, draga mea femeie, să faci?

Să începi orice conversație cu o apreciere. Apoi, să duci discuția spre ceea ce observi că se întâmplă.

„Dragul meu, apreciez la tine că ești dispus să avem o discuție diferită. Observ că, te rog de ceva timp să faci… și nu se întâmplă, iar asta pe mine mă face să mă simt…, nevoia mea este să… cum crezi că putem face ca să rezol­văm împreună această situație? Cum pot eu contribui?”

Vei vedea diferențe uimitoare în relația și comunicarea voastră. Știu uneori îți vine să țipi, să faci atmosferă, să stai supărată, să trântești lucruri dar nu vei aduce niciodată schimbarea în felul acesta, pentru că el nu te mai aude în acele momente. Sau, dacă te aude îți va răs­punde cu agresivitate, și veți ajunge din nou în același punct.

4. Relațiile intime

Unii bărbați vor pune relațiile intime pe locul I, și e ok așa. Eu le-am pus aici în urma unui sondaj printre bărbați, care mi-au confirmat importanța stării de împlinire de dinaintea actului sexual.

Bărbații au nevoie de sex. De mult mai mult decât noi, femeile. Genetic sunt astfel structurați. Pentru ca această nevoie, dorință și plăcere să le fie împlinită vor sex de trei ori pe săptămână, nu o dată pe lună. Vor ca partenera să inițieze aceste partide, să-i surprindă, să aibă parte de noutate.

Sexul îl încarcă energetic și îi sporește încrederea în el. Nu-l compara niciodată cu un alt bărbat. Caută și apreciază de fiecare dată un gest, o vorbă. Apreciază la el ce vrei să-ți dea.

5. Liniște și pace

Bărbaților nu le plac dramele. La ei totul e mai simplu. Ei nu pun atât de multă emoție în ceea ce trăiesc. Bărbații se deconectează de la probleme în moduri simple.

Noi, femeile, avem tendința să vorbim mult despre ce s-a întâmplat, să analizăm, să facem comparații cu alte evenimente simi­lare, să presupunem că s-a întâmplat într-un fel sau altul, să ne imaginăm lucruri care se pot întâmpla, și după ce am epuizat subiectul ne putem detașa într-o oarecare măsură de el, asta dacă nu-l luăm cu noi în pat la culcare.

Bărbații se deconectează făcând NIMIC. O metodă foarte bună din punctul meu de vedere. Am testat-o și eu, ți-o recomand și ție. Cum fac ei nimic?

  • Pur și simplu privesc în gol.
  • Se uită la TV, dar nu văd neapărat ce rulează pe ecran.
  • Merg la pescuit, pentru că e liniște pe baltă și au o satisfacție când prind pește.
  • Petrec timp pe social media, dorm, joacă fotbal, jocuri video, ascultă muzică.
  • Povestesc lucruri aparent fără importanță.

Ca noi toți, au nevoie de timp pentru ei. Liniștea, pacea și înțelegerea în cuplu sunt de neprețuit, pentru că aduc împlinirea și bucuria lui împreună.

Un bărbat căruia îi sunt îndeplinite aceste cinci dorințe, vine acasă cu bucurie în suflet, nu se mai gândește la alte femei pentru că are tot ce-i trebuie, tot ce își dorește. Un astfel de bărbat este creativ, are succes în carieră sau în business, este fericit și dă mai departe celor din jur împlinirea lui. Un astfel de bărbat este un exemplu pentru alți bărbați. Ei observă când viața unui camarad se schimbă în bine și frumos, și vor și ei.

Nu vreau să pun presiune, însă eu cred că bărbații noștri pot fi fericiți și împliniți dacă noi îi susținem printr-un comportament sănătos. Dragele mele, vă doresc relații împlinitoare pline cu iubirea și bucuria lui împreună.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top