Now Reading
E comod în patul lui Procust?

E comod în patul lui Procust?

eliza-kazan

Avem impresia că echilibrul înseamnă proporții egale pe care le punem pe talerele unei balanțe astfel încât aceasta să se echilibreze.

Avem impresia că echilibrul înseamnă să ai o rutină în toate. Dacă te întrebi ce este echilibrul vei merge cu atenția în exterior încercând să faci mixuri de scenarii ideale pentru a descoperi rețeta perfectă. Dovedești astfel că pui pe seama altora echilibrul personal.

În fiecare zi ni se vând rețete de echilibru în media. Ele par general valabile, sunt seducătoare și promit. În general vizează un singur segment dar există și abordări holistice. Oamenii aleargă disperați după echilibru. Fiecare înțelege altceva prin echilibru. Însă cam nimeni nu știe ce înseamnă echilibrul pentru el însuși.

Specialiștii în nutriție au stabilit că echilibrul înseamnă să mănânci un fruct pe zi, să bei opt pahare de apă și să consumi alimente sărace în sare și grăsimi. Specialiștii în beauty au stabilit că la o siluetă echilibrată se ajunge scăzând cifra 10 din înălțimea pe care o ai, obținând astfel idealul de kg. Fiecare industrie are opinia ei despre echilibru, despre unde ar trebui să ne încadrăm.

Este totul atât de vag încât poți căuta echilibrul toată viața, dezechilibrându-te din ce în ce mai tare prin preluarea unor recomandări total neadecvate pentru tine.

Este important să înțelegi că echilibrul nu vine din exterior. Faptul că materia te poate echilibra este o credință falsă. Expresia „precum în cer așa și pe pământ” este foarte sugestivă în acest sens.

Pentru a-ți găsi echilibrul, este necesar să începi cu câteva întrebări:

  • Când mă simt în echilibru?
  • Ce înseamnă echilibrul pentru mine?
  • De ce depinde echilibrul meu?
  • Ce factori de echilibru țin strict de mine?
  • Ce măsuri pot lua chiar acum pentru a-mi echilibra viața?

Echilibrul are o rețetă unică pentru fiecare dintre noi, iar în funcție de perioada în care ne aflăm, ingredientele se pot schimba. Rețetele identice sociale nu pot decide echilibrul personal. Fiecăruia dintre noi îi revine responsabilitatea de a-și găsi echilibrul, învățând să trăiască în armonie.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top