Now Reading
Mănâncă! Transpiră! Răzvrătește-te!

Mănâncă! Transpiră! Răzvrătește-te!

Mănâncă! Transpiră! Răzvrătește-te!

Un mix de calități, un amalgam de presiuni sociale și așteptări contradictorii, ce generează adesea conflicte interne. Un echilibru fragil între dorința de a te exprima liber și cerința de a te conforma unor idealuri predefinite. O realitate implacabilă, în care fiecare mișcare, fiecare aspect al vieții sunt puse sub lupa unei societăți tot mai exigente, dar, în același timp, mai degrabă înclinate să-și dosească neajunsurile ori metehnele sub preș.

Nu e ușor să răzbești într-o lume în care standardele sunt atât de înalte încât nu tolerează nici cel mai mic cusur! Nu e ușor să rămâi autentic într-o lume ce promovează perfecțiunea!

Nu e de mirare, așadar, că ne ascundem adesea sub măști. Măști sub care ne protejăm temerile, incertitudinile și vulnerabilitățile, considerate slăbiciuni în această societate în care conformismul e subiect de defilare. Ne camuflăm, ne zbatem să ne adaptăm, ne străduim să ne potrivim în tipare, într-o luptă constantă între esența noastră și așteptările celor din jur. Totul sub priviri iscoditoare și judecăți superficiale, construite pe imagini utopice. Acceptăm… pentru că, într-o lume iluzorie a perfecțiunii, povara de a nu corespunde poate fi de-a dreptul copleșitoare!

Șabloanele acestea ca de șeherezadă sunt la fel de stricte, indiferent de gen. Însă par a fi și mai aspre cu femeile, supuse unor cerințe și mai exigente în ceea ce privește standardele de frumusețe, comportament și performanță.

Citește articolul integral pe Revista Cariere

Autor Cati Lupașcu

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top