Now Reading
Atracția versus Iubirea

Atracția versus Iubirea

Revista Psychologies

Majoritatea oamenilor fac confuzii uriașe între atracția sexuală și iubire. Mulți își petrec întreaga viață fără să aibă habar ce se întâmplă și de ce e un mister așa mare acest aspect al vieții. Ca să poți crea atracție, trebuie să ai încredere în tine.

Apoi trebuie să înveți ce sunt emoțiile, să îți cunoști propriile emoții și pe ale celor din jur. Și cum majoritatea oamenilor nu înțeleg ce este atracția și cum funcționează, își trăiesc viața și își plănuiesc un viitor în speranța că acele sentimente vor rămâne pentru totdeauna.  Aici se face confuzia între atracția sexuală și iubire și aici este sursa dramei pentru foarte mulți oameni.

Iubirea omului este acolo unde nu o caută nimeni, adică în profunzimile propriei sale ființe. Așadar, primul loc în care trebuie să cauți iubirea e în tine. Când îți dorești iubirea de la alții, pentru că tu nu ai în tine destulă, se numește cerșit. La fel este și cu atenția, afecțiunea, fericirea și multe alte emoții.

Acestea sunt nevoi egoiste care se cer satisfăcute și nu lasă loc de iubire. Atracția sexuală ține de corpul fizic iar emoțiile asociate pot fi foarte puternice și pot destabiliza orice persoană. Nu confunda atracția cu iubirea și încearcă să iubești dezinteresat, pentru că doar așa te poți deosebi de un mamifer care și el luptă pentru supraviețuire și înmulțire.

Atracția este mare la începutul relațiilor și și este adesea confundată cu sentimentele de iubire. Pe măsură ce un cuplu înaintează împreună și cei doi parteneri se maturizează, există o dinamică a cuplului care trebuie înțeleasă pentru a construi o relație puternică și pentru a menține și îmbogați sentimentele de dragoste ale celor doi parteneri. Atracția de una singura nu este suficientă pentru o relație sănătoasă și matură.

Vestea bună este că există exerciții pentru a menține flacăra vie a iubirii și pentru a aduce armonia și fericirea în relație. Aceste exericiții sunt adaptate pentru fiecare caz în parte. Atunci când simți că iubirea nu este așa cum a fost, apelează cu încredere la ajutorul unui specialist și vorbește deschis cu partenerul.

Există soluții pentru orice fel de problemă, impas sau dificultate. Întâi clarifica termenii, vezi în ce situație te afli, care este nivelul relației și apoi cere ajutor sau caută resurse pentru a evolua. Evident, acest lucru trebuie să vină din partea amândurora.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top