Now Reading
Cand femeia preia initiativa

Cand femeia preia initiativa

Revista Psychologies

Cand femeia preia initiativa
Cum au invatat femeile supunerea

De-a lungul a secole intregi, femeile au fost educate pentru a servi placerii barbatului si a raspunde in mod pasiv asteptarilor sale. Gheisele din Extremul Orient sau curtezanele Venetiei petreceau ani in sir educandu-se pentru a placea. Invatau tehnici erotice, invatau sa flirteze, sa provoace, sa devina obiecte ale dorintei lui.

Fara sa vrem, urme ale acestei educatii se pastreaza in inconstientul nostru. Credem, mai mult sau mai putin constient, ca barbatul e musai cel care trebuie sa faca primul pas, sa aleaga, sa manifeste, vizibil, dorinta si excitatie. Rezultatul este ca si astazi, din punct de vedere sexual, cele mai multe dintre femei continua sa fie din cale afara de pasive si de supuse.

Asculta-ti dorinta

Evident, preluarea initiativei cere curaj: e nevoie de indrazneala si autonomie, de punerea in consonanta cu propriile dorinte. E cumva vorba sa te compari cu barbatul pe propriul lui teren, acela al actiunii, al performantei, al „atletismului sexual“? E cumva vorba sa joci ro­lul dominatoarei de genul Catwoman pe un acoperis fierbinte? Nu, nicidecum! Femeia are nevoie sa isi regaseasca propria energie sexuala, dand totodata dovada de tact si sub­tilitate si ajutandu-si partenerul sa depaseasca eventualele blocaje.

Cand in timpul actului sexual femeia impune ce trebuie facut (ritmul, modul, momentul), reactia par­tenerului va fi, probabil, diferita de la caz la caz si va fi influentata de mai multi factori: mediul din care provine (se stie ca in spatiul cultural arab masculinitatea este pri­vilegiata si se bucura de multa autoritate, in vreme ce in America si Europa Occidentala feministele au castigat dreptul de a-si exprima foarte sonor dorintele, inclusiv pe cele sexuale).

Mai intervin edu­ca­tia, temperamentul etc. Intr-un cuplu, e de dorit ca si femeia sa-si poata exprima natural si deschis nevoile si dorintele, adica mo­dul, ritmul, cum sau cand se fa­ce. Barbatii reactioneaza diferit la acest lucru: unii vor fi ofensati, altii poate surprinsi, iar altora probabil le va face placere ideea ca partenera lor se simte suficient de con­fortabil incat sa se exprime liber in relatia intima“, precizeaza terapeutul de cuplu Cosmina Pacurar.

Provocarea propusa barbatului

Sa indrazneasca sa fie pasiv intr-un domeniu in care a fost educat ca virilitatea inseamna actiune si dominare. „Toata viata am stiut ca trebuie sa fiu eu amantul performant, cu update recent la noi descoperiri in materie de tehnici si ju­carii sexuale. Asta, pana am in­­­talnit-o pe Anca… Are un libidou in­cantator si nu suporta sa fie dominata. Nici nu stiti cat de relaxant a devenit pentru mine sexul! Ce liber si odihnit ma simt! Poate ca niciunul dintre prietenii mei nu ar re­cunoaste-o, dar parerea mea este ca se simt apasati de aceasta nevoie de a fi mereu la carma.“

Idei cheie

  • Nu doar barbatii simt dorinta. Femeile au fost invatate ca trebuie sa fie rezervate. Gresit!
  • Ai curajul de a face primul pas. A-ti manifesta evident cheful este foarte stimulator pentru amandoi.
  • Energia sexuala feminina poate fi stimulata. Cinci tehnici pentru orgasmul multiplu.

Sunt femeile neaparat pasive?

  • Pasivitatea feminina nu este un lucru firesc. Este produsul unei lungi educatii de tip patriarhal. Ce li s-a spus femeilor? „Blandete, supunere”, mitul „printului fermecat”, care vine si le trezeste la viata. In trecut, femeilor le lipsea si autonomia financiara (zestrea mergea la sot). Astfel, ele erau invatate sa astepte…
  • La capitolul sex, pasivitatea feminina a fost ridicata la grad de virtute, prin cultul virginitatii. Femeia era educata (si mai este inca in unele zone) sa dispre­tuiasca placerile trupesti si sa treaca astfel, de la conditia de fecioara la cea de mama. y Considerate mai degraba obiecte ale dorintei, la dispozitia placerii exclusive a barbatului, femeile nu se afla in pozitia de a-si exprima propriile asteptari. In concluzie, putem spune ca, de-a lungul istoriei, pentru a fi respectate, femeile s-au rupt de propria sexualitate lasandu-i pe barbati sa conduca actul sexual.
  • O surpriza placuta: barbatilor nu le plac femeile pasive in exces. O partenera care nu da semne ca simte ceva este considerata putin stimulativa. Asadar, o femeie care doreste si iubeste amorul fizic este preferata unei „vesnice fecioare”.
Pages: 1 2 3
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top