Now Reading
Cand femeia preia initiativa

Cand femeia preia initiativa

Revista Psychologies

Prefer sa fac eu primul pas
Dana, 36 ani

„Din Sex & the City m-am identificat instantaneu cu Samantha. E atat de reala de sincera… Asa sunt si eu: o amazoana urbana, care prefera sa faca ea primul pas cand ii place un tip.”

Cinci sfaturi pentru a intra in legatura cu energia sexuala feminina

In ce consta aceasta energie? „Daca ne raportam tot la culturile orientale, pu­tem spune ca femininul reprezinta pamantul, calmul, pacea, armonia, iar mas­cu­linul reprezinta cerul, actiunea, puterea, competitia, dominarea, agresivitatea”, spune psihologul Cosmina Pacurar. Yin este masculinul, lumina, miscarea si pu­terea. Yang este femininul, intunericul, staticul, fragilitatea. Se stie astazi ca ener­gia sexuala feminina inglobeaza tot corpul, nu doar organele se­xu­ale. S-a spus mereu ca femeia privilegiaza sentimentul, mai degraba decat cautarea orgasmului, receptivitatea mai degraba decat actiunea.

Dar azi stim si alte lucruri: asadar, acorda in egala masura un loc privilegiat fantasmelor si punerii lor in actiune. Dorinta primeaza asupra pulsiunii. Cea care preia initiativa ii va arata mai intai partenerului care este diferenta intre pulsiune sexuala si dorinta. „Termenul de pulsiune sexuala a fost introdus de Freud. Dorinta apare in orientarile cognitiv-comportamentale. Intre cei doi termeni exista o oarecare diferenta, deoarece pulsiunea se refera si la ceea ce exprima dorinta, dar, mai mult decat atat, la inclinatiile sexuale ale fiecarui individ”, explica terapeutul de cuplu Cosmina Pacurar. Iata cateva „chei“ utile pentru a deveni o adevarata initiatoare.

1. Romanta pentru mai tarziu
Chiar daca sunteti in forma, invatati de la orientali: economisiti amandoi energia. Dimineata, femeia ii poate sugera ca mai tarziu placerea va fi mai intensa. Nu merita sa te grabesti. „Pastreaza-ti dorinta si gandes­te-te la mine toata ziua…” Odata seara venita, partenera ii va cere sa aiba rabdare cateva ore inainte de a trece la fapte. „Astfel, dorinta-i gata”. Excitatia creste in asteptare. Privilegierea senzualitatii fata de sexualitate creste intimitatea dintre parteneri. In definitiv, sex mai gasesti, intimitate mai greu.

2. Preludiul cere… educatie

Pentru ca penetrarea sa nu mai fie centrul vietii sexuale, femeia va crea momente consacrate flirtului si masajului. O ocazie buna de a-l familiariza pe partener si cu alt tip de mangaieri. Pentru ca atunci cand acesta face dra­goste, are ten­dinta de a atinge femeia in lo­curi precise, zonele erogene, pen­tru eficacitate imediata. Dar ea face dragoste cu tot corpul. Lucru pe care il poate deprinde si el. Prin masaj devenim constienti de noi posibilitati de erotizare. De ce nu, de noi jocuri erotice: „Nu te misti atunci cand te mangai, ca sa ve­dem cat rezisti. Daca esti cuminte, iti fac un masaj thailandez”.

3. Femeia – mereu deasupra
Nu e doar titlul unui film: pentru ca se excita mai greu, femeia are nevoie de mai mult timp pentru a-si gasi placerea. Prin urmare, ea este cea care va propune pauzele si va incetini ritmul barbatului, care, in general se accelereaza odata cu excitarea mai intensa. Pozitia in care femeia este deasupra barbatului este ideala pentru a controla ritmul. Ea poate, de asemenea, folosi si squee­zing-ul (strangere si relaxare) pentru a-i controla lui excitarea: atunci cand acesta o anunta ca e gata sa ejaculeze, ea se va ridica rapid, pentru a elibera penisul si apoi il va strange din nou, ceea ce va intarzia momentul ejacularii.

4. Stilul imobil
„Finalitatea mai e cum mai e, dar miscarile sunt ridicole”, spunea Kant. Deci, incearca si „pe nemiscatelea”. Partenerul se misca tot mai putin, ceea ce ii permite femeii sa simta miscarile de contractie a vaginului in jurul penisului. Senzatiile se pot amplifica si, in final, bazinul incepe sa se miste foarte usor, foarte lent. Corpul ei stabileste singur ritmul. Prima data, el nu va reusi sa simta aproape nimic. Nu este exclus sa si adoarma… Dar cum in orice situatie exista si un beneficiu, sa zicem ca de data aceasta partenerii isi conserva energia. Citeste Kamasutra daca nu ne crezi.

5. Un pic de tantra yoga
De asemenea, femeia il poate initia pe barbat in tainele unui alt tip de orgasm decat cel cunoscut de el: cel de natura exploziva (descarcare exterioara). Il va incita, de exemplu, sa respire mai lent pentru a-si dis­tri­bui energia sexuala in tot corpul, pen­tru a-si incetini ritmul cardiac si a-si con­trola mai bine exci­tatia. Cu putin an­trenament, barbatul ar trebui sa simta un orgasm de na­tura mai de­graba imploziva (des­car­care in­te­ri­­­o­ara), ceea ce ii va im­bogati gama de senzatii.

Adeptii tantra yoga reusesc chiar sa guste in­tens placerea o data sau de mai multe ori, fara a ejacula. E de la sine inteles ca aceasta revolutie sen­zuala nu se va produce peste noap­­­te… Dar, daca cuplul inte­greaza aceasta sexualitate, ambii parteneri au de castigat.

Femeia ii va permite laturii ei masculine, dina­mice si active, sa se exprime; barbatul va experi­menta pla­cerea de a primi si va stabili un nou echilibru cu femi­ni­tatea sa. In tipul aces­ta de joc se­xual, femi­ni­tatea al­terneaza cu viri­litatea, sen­zua­litatea cu sexualitatea, relaxa­rea cu excitatia. Intr-o a treia etapa, cu­plul va putea instaura o sexua­li­tate mai activa. Dar, daca intr-o seara bar­batul se in­dreapta spre femeie cu o e­nergie foar­te masculina, iar femeia nu este dispusa, ea va trebui sa stie sa spu­na nu. Pentru a se putea bu­cura de aparitia propriei energii sexu­ale. In caz contrar, obisnuinta se va reinsta­u­ra, si femeia va juca iar un rol pasiv…

Adaptare: Cristina Rusiecki
Foto: GULIVER.

Pages: 1 2 3
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top