Now Reading
Chillosofia: de câte scaune are nevoie masa ta.

Chillosofia: de câte scaune are nevoie masa ta.

Valeria Jalenco
Chillosofia: de câte scaune are nevoie masa ta.

Te invit să ocupi un loc la masa mea.

 

Dragi Chillosofi,

Astăzi în rubrica Chillosofia vorbim despre relația ta cu singurătatea. 

Eu, Valeria Jalenco, te voi ajuta să-ți găsești locul tău pe pământ, fără să apelezi la singurătate. Singurătatea te costă foarte scump, este un scut protector care ocupă locul iubirii.

Nu există iubire acolo unde e loc pentru singurătate.

Chillosofia: de câte scaune are nevoie masa ta.

 

Să facem un calcul cât te costă pe tine întreținerea singurătății ca bărbat (pe an):

1.Deții sau nu o proprietate imobiliară, economic vorbind este mai costisitor să plătești chiria singur. Aici singurătatea este întreținută cu bani. Garsonierele, cu un preț de închiriere mediu de 326 EUR/lună, au chirii mai scumpe cu 16% față de anul trecut și cu 2% comparativ cu luna anterioară. Cu inflația actuală este mai ok să stai cu cineva, decât singur.

2.Ca să menții iluzia confortului în singurătate, plătești lunar factura pentru servicii de internet. Aici singurătatea este întreținută cu bani. Minim 10 EUR pe lună. Dacă mai adăugăm un abonament Tinder Premium cu un tarif de 8 EUR. Vom adăuga Netflix, PH și alte site-uri pentru cei singuratici.

3.Pe lângă timpul petrecut la muncă sau muncind de acasă, periodic mai verifici notificările pe Facebook, Instagram și YouTube (abonează-te la canalul CHILLOSOFIA BY VALERIA JALENCO) – compensând lipsa de comunicare profundă pe care o tot cauți. Aici singurătatea este întreținută cu timpul tău și în dezamăgire (nimeni nu te vrea).

4.Pe lângă timpul petrecut pe internet, seara, după o zi de muncă, simți nevoia să deschizi o sticlă de vin. Bei un pahar, două. Trec 40 de minute…S-a golit sticla de Purcari. Aici singurătatea este întreținută cu bani, sănătate, timp.

5.Când vezi cât te costă vinul și cum te simți a doua zi, încerci să înlocuiești vinul cu mersul la sală. La sală involuntar cauți comunicare, nu vrei să te antrenezi. Postezi pe Instagram corpul tău de atlet, poate o să te vrea cineva. Ai obosit să întreții singurătatea. Aici singurătatea este întreținută cu bani, timp, iluzia antrenamentului eficient.

6.Ca să atragi mai ușor femei (care caută un tătic), îți iei o mașină de 80000 EUR. “It’s a virgin” în descriere. 400 de like-uri la poză, dar nici o conversie. Toate îți vor stilul de viață, dar nu pe tine. Singurătatea a mai adăugat la factură costurile de întreținere a mașinii în valoare de 800 EUR pe an. Aici singurătatea este întreținută cu bani, timp, iluzia unei vieți împlinite.

7.Industria HoReCa din România este întreținută de burlacii seniori (vezi apariția mea de la iUmor din 2021). Te costă 50 EUR o masă la un restaurant din București. Minim 1000 EUR/lună. Aici singurătatea este întreținută cu bani, timp, iluzia unei vieți împlinite. Când nu mai rămân bani, urci în Mercedes și mănânci la mami acasă. NU TE VREA NIMENI. 

Bilanțul anual arată așa: 177495 EUR


Să facem un calcul cât te costă pe tine întreținerea singurătății ca femeie (pe an):

1.Deții sau nu o proprietate imobiliară, economic vorbind este mai costisitor să plătești chiria singur. Aici singurătatea este întreținută cu bani. O femeie nu o să stea într-o garsonieră, deci minim 500 EUR/lună. Creditul ipotecar valorează plus minus tot atât.

2.Ca să menții iluzia confortului în singurătate, plătești lunar factura pentru servicii de internet. Aici singurătatea este întreținută cu bani. Aici vom adăuga un abonament pentru FaceApp. 15 EUR/lună. Nimeni nu vrea să îți fie tătic + crezi că ești urâtă.

3. Pe lângă timpul petrecut la muncă sau muncind de acasă, periodic intri pe facebook, instagram, youtube ca să asculți ceva – compensând lipsa de comunicare profundă (mila unui tătic) pe care o tot cauți. Aici singurătatea este întreținută cu timpul tău. Tic Tac. Ești fertilă până la 35. Cât timp mai ai? Eu mai am 7 ani. Viitorului tătic nu-i pasă.

4.Pe lângă timpul petrecut pe internet, simți nevoia să deschizi o sticlă de vin. Bei un pahar, două. Trec 40 de minute…S-a golit sticla de Purcari. Îi scrii fostului narcisist. Acesta are deja trei amante, vrei să fii a patra? Aici singurătatea este întreținută cu bani, sănătate, timp.

5.Când vezi cât te costă vinul și cum te simți a doua zi, încerci să înlocuiești vinul cu mersul la sală. La sală involuntar cauți un tătic, nu vrei să te antrenezi. Ai obosit să întreții singurătatea. Aici singurătatea este întreținută cu bani, timp, iluzia antrenamentului eficient. Nimeni nu vrea să îți fie tătic.

6.Mergi la salon să îți faci părul, unghiile, tratamente faciale. Aici singurătatea este întreținută cu bani, timp, iluzia iubirii de sine. Minim 100 EUR/lună. Nu te înțelege nimeni. Prietenele te invidiază.

7.Bărbații pe care îi alegi îți validează ideea că toți sunt slabi, înșeală, sunt săraci. Alegi să fii Sugar Mommy pentru un băiat tinerel, care e sub controlul tău.  Aici singurătatea este întreținută cu bani, timp, iluzia unei relații împlinite. Dacă stă la tine, vom adăuga doar costurile pentru mâncare în valoare de 200 EUR/lună.

Bilanțul anual arată așa: aproximativ 25000 EUR (dacă nu are mașină)

Chillosofia este punctul de întoarcere sigură

Meseria mea constă în redirecționarea traseului tău de la narcisism la iubire și stimă de sine înaltă. Stima de sine înaltă te costă mai puțin decât singurătatea. Este mai eficient să fii Chillosof (ocupi un loc în societate, te afli pe locul tău, decât non-Chillosof (se ascunde, nu știe unde e, închiriază locul cuiva). 

Educația financiară ne învață să apreciem conexiunea, nu tranzacția

De multe ori, un non-Chillosof este în căutarea fericirii în locuri extrem de întunecoase: petreceri, locuri unde se consumă mult alcool, site-uri 18+ și multe altele. Alcoolul, internetul sunt intermediarii (un spațiu închiriat). Când ești singur plătești locul ocupat și accepți lipsa conexiunii profunde.

Un non-Chillosof se simte foarte singur. Singurătatea lui se simte de parcă el ar fi mereu singur la o masă. 

Te invit să fii Chillosof, să avem o conexiune

Imaginează-ți că suntem la o masă, ce îmi vei povesti despre tine?

Vreau să îți știu povestea. Scanează codul de mai jos și scrie-mi!

 

 

 

 

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top