Now Reading
Cele 4 trucuri de design interior care ne pot face mai fericiți

Cele 4 trucuri de design interior care ne pot face mai fericiți

Ce simți atunci când treci pragul casei tale? Dacă răspunsul nu este: „bucurie pură” sau ceva asemănător, atunci e timpul pentru renovare.

Casa este sanctuarul în care îți refaci forțele, te relaxezi și te simți cel mai în siguranță. Și este un spațiu pe care îl poți controla foarte ușor și care poate fi modificat în așa fel încât să-ți schimbe viața în bine, să te umple de energie și bună dispoziție.

Locuința ta – fie că este proprietate personală sau închiriată – ar trebui să stârnească în tine dorința de a ajunge mai repede acasă, ar trebui să fie călduroasă și primitoare. Iar designul interior joacă un mare rol aici:

Iată ce ar trebui să faci pentru ca locuința ta să fie una primitoare și să te încarce de bună dispoziție și energie pozitivă:

  • Selecția inteligentă a culorilor

Culorile sunt foarte importante. Pot crea o atmosferă plăcută sau pot distruge spiritul unei case. Culorile calde și luminoase, precum roșul sau portocaliul vor crea o atmosferă tonică și plină de bucurie. Poți folosi tapet – care a revenit în forță în designul interior – pentru accent și mobilă – chiar și minimalistă – pentru a crea zone de relaxare sau citit. Cât pentru dormitor – un tapet în tonuri de albastru pe peretele unde este așezat patul te va ajuta să te calmezi și să uiți de grijile de peste zi.

  1. O piesă de mobilier atât de ciudată încât te va face să zâmbești de fiecare dată

Un scaun colorat cu design futurist poate crea un colț de cameră în care poți răsfoi în liniște reviste și care îți aduce zâmbetul pe buze de fiecare dată când îl privești, cu natura lui unică. Poți alege însă și un covor de blană artificială. Sunt foarte la modă acum. Sau un hamac pentru citit, dacă ai suficient spațiu.

  1. O atmosferă relaxantă cu ajutorul unui nou parfum

Felul în care miroase casa ta poate avem un efect major asupra dispoziției tale. Lavanda, de exemplu, este cunoscută drept o plantă cu proprietăți relaxante, folosită adesea în tratarea insomniilor, anxietății, depresiei sau stresului. Alege obiecte de design care integrează acest miros – potpourri, sticluțe elegante de parfum cu bețișoare etc. – și împrăștie-le prin toată casa. Iar pentru seri romantice, asigură-te că ai mereu la îndemână câteva lumânări parfumate. Orice miros pe care îl vei asocia unei amintiri plăcute te va face să te simți bine de fiecare dată când îl întâlnești.

  1. O stare de bine începe cu o casă curată

Încheiem cu un ultim sfat, care nu ține neapărat de designul interior, cât de întreținerea acestuia: o casă curată și organizată este o casă care ne ajută să uităm de haosul vieții. După o zi stresantă, o locuință în care te împiedici de lucruri sau plină de praf nu va face decât să adauge factori de stres suplimentar zilei tale. Curățenia săptămânală este, așadar, un pas peste care nu trebuie să sari niciodată, dacă vrei să te simți fericită acasă.

Tu ce trucuri folosești pentru a te simți mai bine și fericită atunci când ești acasă?

Sursa foto: Shutterstock.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top