Now Reading
Iubire și prietenie: când sentimentele se combină

Iubire și prietenie: când sentimentele se combină

Revista Psychologies
iubire-și-prietenie-când-sentimentele-se-combină

Unii prieteni întreţin o relaţie foarte apropiată și un soi de ambiguitate subtilă între dragoste și prietenie. Dar de ce este atât de fină graniţa dintre simpla afecţiune și iubirea adevărată? Și cum putem fi siguri de natura sentimentelor noastre? Să clarificăm!

Graniţa dintre dragoste și prietenie este uneori foarte permeabilă, iar asemănările dintre cele două sunt numeroase: ne iubim prietenii cu drag, cu pasiune, ne temem pentru ei, îi îngrijim, îi ascultăm, îi sfătuim, le purtăm de grijă, îi răsfăţăm, îi primim, încercăm să le uscăm lacrimile, împărtășim cu ei durerile și bucuriile noastre, pe care tot ei le cauzează, deseori. Prietenia și dragostea sunt la fel de necesare și importante pentru echilibrul nostru.

„Prietenia este o lume în sine”, explică psihanalista Danièle Brun, autoarea cărţii Pasiunea în prietenie. O relaţie care nu se compară cu nimic și care pornește din dragoste. Fie că se întâmplă la grădiniţă sau la școală, este prima relaţie, în afara celor de familie, care permite deschiderea către ceilalţi, întâlnirea copilului cu alte fiinţe umane mici.

Un articol de Hélène Fresnel

Traducere de Ana-Maria Cetăţean

Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei de octombrie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top