Now Reading
3 cauze care blochează fertilitatea și ce să faci ca să le depășești

3 cauze care blochează fertilitatea și ce să faci ca să le depășești

florentina-gionea
3-cauze-care-blochează-fertilitatea-și-ce-să-faci-ca-să-le-depășești

În România, 1 din 4 cupluri se confruntă cu infertilitatea. Aceasta a devenit un fenomen tot mai complex în România, pentru că, potrivit statisticilor, aproximativ unul din șase cupluri se confruntă cu probleme în conceperea unui copil.

Una dintre problemele cele mai puțin cunoscute legate de infertilitate este ansamblul din cauze care rezultă incapacitatea de a avea copii. În general, cuplul care dorește copii se uită doar la tratamentele de fertilizare, fără să ia în considerare și alte acțiuni pe care ar trebui să le facă înainte de a avea un copil.

Când vrei să rămâi însărcinată, este necesar să te uiți la următoarele cauze:

  • Cauzele fizice, care pot rezulta din analize și teste medicale. La cauzele fizice intră și interacțiunea intimă pe care partenerii ar trebui să o aibă ca să conceapă un copil. Există cazuri de cupluri, care au făcut tratamente de fertilizare fără rezultat, dar care au reușit să conceapă natural.
  • Cauzele emoționale. Aici aș vrea să vorbesc despre emoțiile care se emit atunci când afli că nu poți avea copii, dar și de starea de nepuntință care se instalează și îngreunează procesul. Emoțiile sunt cele care ne fac să trăim și tot ele sunt cele care ne împiedică să obținem ce ne dorim. Emoțiile de frică și neputință sunt cele mai frecvente. De asemenea, poate apărea frustrare, disperare și disconfort. Aceste emoții sunt generate de gândurile emise, care ne trimit la următoarele cauze de luat în considerare:
  • Cauzele mentale. Numai gândul că va veni un copil poate genera gânduri stocate în subconștient de genul: oare sunt eu capabil/ă să cresc un copil? Dacă nu mă descurc cu el? De ce aș aduce un copil într-o lume atât de rea? În cazul bărbatului: nu sunt suficient de pregătit financiar să pot susține o familie!, și lista poate continua.

Pentru a elimina cauzele emoționale și mentale recomand un exercițiu simplu de imaginație:

Vizualizează că ai copil deja (pentru el), că ai rămas însărcinată (pentru ea). Scrie pe hârtie ce simți, ce gânduri și sentimente se activează? Dacă îi dai voie subconștientului, acesta îți va da toate informațiile care te blochează să ai un copil. Apoi pune întrebarea: dacă aș rămâne însărcinată și aș naște copilul, care este cel mai rău lucru care mi s-ar putea întâmpla? Dacă devin tată în acest moment, care este cel mai rău lucru care mi s-ar putea întâmpla? Este o întrebare profundă și grea, dar te va ajuta să afli care sunt, de fapt, blocajele reale. Când știi care sunt blocajele reale, deja ai făcut un pas imens, pentru că știi ce ai de transformat pentru a ajunge acolo unde îți dorești.

  • Cauzele energetice și spirituale. Aceste cauze sunt mai puțin cunoscute pentru că există foarte puțini specialiști care să vorbească despre ele, dar care să le și poată indentifica și elimina. Hai să vedem ce cauze spirituale te-ar putea împiedică să ai un copil:

Vârsta kinestezică reprezintă nivelul de maturitate al energiei tale. Sunt 3 etape ale vârstei kinestezice: copil, adolescent, matur. A nu se confunda cu nivelul de maturitate emoțional sau mental. Când ambii parteneri din cuplu sunt la vârsta kinestezică de copil, de exemplu, ei nu pot crea un alt copil, deoarece copiii nu fac copii. Următorul pas logic pentru cuplu ar fi să facă toate acțiunile necesare pentru a se maturiza și a putea susține creșterea unui copil și tranformarea lui într-un adult sănătos.

Blocajele energetice se pot forma în mai multe locuri din câmpul energetic al viitoarei mame sau al viitorului tată. Blocajele cele mai frecvente se întâlnesc în zona organelor reproducătoare, în corpul emoțional sau pe creier, mai ales dacă au existat sarcini pierdute. Odată eliminate, ele deschid un flux de energie care va permite cuplului să procreeze. Pentru a avea succes 100% în procesul de procreare, ambii părinți ar trebui să indentifice cauzele fizice, emoționale și spirituale. În momentul în care aceste sisteme se aliniază, cuplul poate procrea cu ușurință.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top