Now Reading
Cu parintii nu ma impac…, cu fratele nu ma inteleg deloc…

Cu parintii nu ma impac…, cu fratele nu ma inteleg deloc…

Poate ca o sa va para straniu ceea ce o sa va spun, dar simt ca nu mai are nici un sens sa mai traiesc. Cu parintii nu ma impac, mai ales cu tatal. E foarte in varsta si nu intelege ca timpurile s-au schimbat, nu mai e ca in trecut. Ma tine de parca as fi un copil de 2 ani. Fratele are 32 de ani si nu ma inteleg deloc cu el. O face mereu pe desteptul. Nu stiu ce as putea sa fac ca sa nu mai fie relatiile dintre noi asa de dure. Poate imi dati dumnevoastra un sfat.

Intrebare pusa de: Taniusha, 16

Raspunsul psihologului:

Scrisoarea ta suna foarte dur si transant, aproape ca nici eu nu am de ce sa ma leg pentru a te convinge ca ceea ce ai decis nu este bine.

Imi imaginez ca treci prin niste momente grele si ca nu ar exista in momentul asta nimeni din familie care sa te sustina sa le poti depasi. Ma intreb daca in afara familiei nu exista nimic sau nimeni care sa te asculte? Cum de este posibil ca o persoana tanara sa nu aiba lucruri interesante de facut? Cum de s-a ajuns aici?

Sunt, cu siguranta, multe lucruri de vorbit, de povestit, de… rabufnit! Multe vorbe care nu si-au gasit ecou si raspunsuri care s-au lasat asteptate prea mult timp.
Iti recomand sa cauti un preot, un psiholog, un dascal, un fost profesor, o fosta colega de scoala… pe oricine pe care il consideri capabil sa iti asculte povestea. Poate ca nu e vremea ca aceasta poveste sa se sfarseasca acum, fara ca in ea sa se fi derulat evenimente, lucruri, situatii, intamplari de care sa te fi bucurat, chiar si fara suportul familiei. La urma urmei, parintii au dat viata copiilor lor, dar nu sunt responsabili de felul in care acestia isi realizeaza viata.

Succes si poate ca undeva va straluci si pe strada ta soarele! Depinde si de tine un pic sa alungi norii deznadejdei!.

View Comment (1)
  • Parintii mei au plecat in stainatate cand aveam 4 ani si veneau in tara doar de Craciun si inca o mai fac.
    In tot acest timp am stat cu bunica si fratele meu de 24 de ani. Am probleme cu parintii mei cand vin acasa, nu ma inteleg, imi impun tot felul de lucruri. Relatia mea cu ei nu este buna, eu cu mama nu comunic si cu tata nici atat, mereu trebuie sa ma ascund de ei. Sunt o fire mai rebela, nu vreau sa imi spuna lumea ce sa fac. Ajutati-ma !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top