Now Reading
Stilul de atasament anxios in cuplu

Stilul de atasament anxios in cuplu

Esti extrem de sensibila si ajungi mereu sa fii dependenta de partenerul tau de cuplu? Iata cum te influenteaza stilul de atasament anxios si ce strategii sa adopti.

 

 

Modul prin care reactionam la apropiere in relatia de cuplu atunci cand avem stilul de atasament anxios este dorinta de intimitate si de siguranta. Dar suntem atrasi de cele mai multe ori de persoane evitante, care nu ne satisfac aceste nevoi.  Iata cum functioneaza.

 

Dependenta in cuplu

Mesajele contradictorii te stimuleaza sa devii vigilenta la tot ce are legatura cu partenerul tau de cuplu, iar stilul de atasament anxios se activateaza. Treci de la bucurie la neliniste cu o viteza uimitoare, in functie de comportamentul barbatului iubit si percepi atasamentul ca pe o iubire pasionala. Atunci cand nu esti cu el, se instaleaza o stare de anxietate.

Sa fii dependenta emotional nu este deloc greu pentru tine, atat vreme cat ai o singura grija: partenerul de cuplu, caruia incerci sa ii faci mereu pe plac.  De aceea, trebuie sa iti cunosti foarte bine propriile nevoi si sa incerci sa nu ti le reprimi.

 

Manipularea

Cand nu primesti ceea ce iti doresti, recurgi la manipulare. Incerci sa ii starnesti gelozia, sa pari inabordabila si detasata, sa ii platesti cu aceeasi moneda. De fapt, tot ce vrei este sa ii captezi atentia. Incearca sa fii constienta de aceste strategii si sa le eviti.

 

Stilul de atasament anxios

Desi esti tentata sa te schimbi, numai ca relatia de cuplu sa functioneze, fii tu insati si respecta-ti propriile nevoi.

Intimitatea emotionala este una dintre nevoile tale esentiale in cuplu. De altfel, o relatie de iubire sanatoasa se bazeaza pe apropiere si pe comunicare. Nu incerca sa schimbi aceasta necesitate.

Daca ai stilul de atasament anxios, disponibilitatea si siguranta sunt la fel de importante. Nu te subestima si spune in mod direct ceea ce vrei si ce gandesti.

 

Citeste si:

Iubirea neconditionata in cuplu

Evita dependenta de partenerul de cuplu

 

 

Foto: 123rf.com

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top