Now Reading
Dieta Keto, stilul de viață care învață organismul să ardă toate grăsimile pe care le primește prin alimentație

Dieta Keto, stilul de viață care învață organismul să ardă toate grăsimile pe care le primește prin alimentație

Revista Psychologies
dieta-keto-stilul-de-viață-care-învață-organismul-să-ardă-toate-grăsimile-pe-care-le-primește-prin-alimentație

65% grăsimi, 30% proteine și 5% glucide. Aceasta este formula câștigătoare a dietei Keto.

Cum funcționează dieta keto?

Dieta keto este stilul de viață care învață organismul să ardă toate grăsimile pe care le primește prin alimentație. „Meniul zilnic din dieta keto îți permite să mănânci pe săturate și include alimente delicioase, atât în faza de atac, cât și în cea de menținere. Proporția este clară, ceea ce te ajută foarte mult pe parcursul dietei. 65% grăsimi, 30 % proteine și 5 % glucide.”, explică specialistul.

Cum se ține dieta keto?

Dieta Keto are două faze: faza de atac și faza de menținere.

În prima etapă a dietei keto, cea de atac, trebuie să mănânci de cel puțin 4 ori pe zi. Așadar, cele 3 mese principale se vor înlocui cu 4 și este de preferat să le consumi la orele 8 dimineața, 11:30, 15:00 și 18:30. În plus, vei mânca cu 500 de calorii mai puțin decât o vei face în faza de menținere, pentru că acum trebuie să îți obligi organismul să ardă cât mai mult. „În general se recomandă un aport de aproximativ 1500 de calorii pentru femei și 2000 pentru bărbați. Faza de atac durează maxim două săptămâni.”, explică Wasim Nazer.

În faza de menținere vei păstra cele 4 mese pe zi, dar vei crește numărul de calorii – 2000 pentru femei și 2500 pentru bărbați. „Poți adăuga 1-2 felii de pâine integrală pe săptămână, însă toate celelalte reguli privind meniul rămân neschimbate. Această etapă durează atât cât este nevoie pentru ca tu să ajungi la greutatea dorită, însă nu mai mult de o lună de zile.”, conchide specialistul nutriționist. Foarte important este să consumi cel puțin 2 l de apă pe zi.

Care sunt alimentele permise în dieta keto?

  • Carne: pui, porc, vită, oaie, miel, capră, berbec, ied și pește, ficat.
  • Lactate: lapte, unt, iaurt grecesc, smântână, telemea maturată, cașcaval, brânzeturi franțuzești sau italienești, practic cam orice îți dorești.
  • Ouă: sunt, de preferat, ouăle de țară sau cele bio.
  • Grăsimi din uleiuri și semințe
  • Uleiuri permise: in, cocos, cânepă, germeni de grâu, avocado, nuci, seminţe de dovleac, măsline, porumb şi semințe de struguri, măsline.
  • Semințe și fructe uscate: alune de pădure, migdale, nucă românească, nuci braziliene, caju, macadamia, fistic, semințe de in și de floarea soarelui, semințe de dovleac, sâmburi de caisă și semințe de susan.
  • Alte surse de grăsimi vegetale: avocado, nucă de cocos și ulei de cocos, măsline și ulei de măsline.
  • Legume și fructe: broccoli, conopidă, spanac, fasole verde, varză, ardei, castravete, roșie, morcov, ceapă, usturoi, dovlecei, vinete, salată verde, ridiche, țelină, fructe de pădure, kiwi, ananas, mere.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top