Now Reading
Alexandra Peligrad @WEnough: conștientizarea de sine este abilitatea care ne dă încredere în propriile puteri

Alexandra Peligrad @WEnough: conștientizarea de sine este abilitatea care ne dă încredere în propriile puteri

Revista Psychologies

Se promovează tot mai mult în media femeile în poziții de lider, evidențiindu-se povestile lor de succes, iar contribuția femeilor în leadership la dezvoltarea companiilor și societății este analizată și publicată. Companiile sunt încurajate să implementeze politici de egalitate de gen, să dezvolte programe de mentorat și rețele de sprijin pentru femei și să creeze medii de lucru incluzive și diverse. Iată ce ne spune Alexandra Peligrad, CEO – SMARTREE,  speaker la WEnough:

Psychologies:  Care sunt primele trei lucruri pe care le-ai preda într-un curs despre leadershipul feminin? De ce?

Alexandra Peligrad:

1.Self – awareness/ conștientizarea de sine este capacitatea proprie de a percepe și de a înțelege lucrurile care te fac să fii cine ești ca individ, inclusiv personalitatea, acțiunile, valorile, credințele, emoțiile și gândurile tale. Este înțelegerea a ceea ce ne împiedică adesea să câștigăm sau să ne maximizăm puterea, cum să pretindem acea putere în mod autentic și cum să conducem mai eficient. Așadar, este abilitatea care ne dă încredere în propriile puteri și competențe de leadership și ne dă energia și curajul de a ni le asuma.

2.Self – management/ autogestionarea este abilitatea de a ne recunoaște emoțiile și sentimentele care ne deturnează și de a readuce mintea/creierul la claritate mentală și concentrare. Nu vom lua niciodată decizii clare și obiective într-un episod de furie sau într-un episod de euforie emoțională, deoarece în niciunul din acele momente nu ne putem concentra pe un lucru clar. Este important să învățăm strategii care să permită creierului nostru să facă acest lucru înainte de a răspunde la emoțiile negative. Sau este abilitatea de a recunoaște și clasifica sentimentele și emoțiile. Este punctul de plecare, pentru că odată ce îți identifici propriile emoții și măsura în care le ai, vei putea să mergi mai departe și să începi să observi emoțiile și sentimentele celorlalți, astfel încât să îi poți înțelege așa cum sunt. Abilitatea ta de a-ți recunoaște sentimentele și a le folosi astfel încât să te ajute să ai o performanță mai bună, dar și de a recunoaște sentimentele celor din jur și a acționa în concordanță.

3.Abilități tehnice: Importanța comunicării cu claritate și transparență, pentru a transmite autenticitate, importanța prezentărilor sau a expunerii oricărui subiect cu un fir logic foarte bun, pentru a nu lăsa loc de îndoială asupra mesajului, importanța abilității de a fi empatic cu oamenii din echipă. Toate acestea sunt baza formării încrederii în orice echipă, pilon principal pentru acea siguranță psihologică atât de dezbătută în cărțile de specialitate, articole, podcast-uri de specialitate din ultimii ani.

Psychologies: Ce inițiative consideri că sunt esențiale pentru a promova egalitatea de gen în mediul de afaceri și  în leadership?

Alexandra Peligrad:

  • Există și la nivel European o inițiativă de îndreptare a ratei inegalității de gen în ocuparea forței de muncă și creșterea venitului femeilor, aliniat cu cel al bărbaților până în 2030, la orice nivel profesional – sunt deja norme legate de transparentizarea salariilor pentru combaterea acestei diferențe.
  • Promovarea din ce în ce mai largă în media și publicitate a femeilor aflate în poziții de lider cu povești de succes.
  • Analiza și publicarea de date referitoare la contribuția femeilor din poziții de leadership la dezvoltarea companiei, comunității sau a societății în general.
  • Implementarea de politici de egalitate de gen în companii, crearea de programe de mentorat și rețele de sprijin pentru femei și promovarea unui mediu de lucru inclusiv și divers.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top