Now Reading
Drumul către cabinetul tău de psiholog împlinit are 7 pași

Drumul către cabinetul tău de psiholog împlinit are 7 pași

daniela-gavankar
drumul-către-cabinetul-tău-de-psiholog-împlinit-are-7-pași

Dacă îți doreșți și speri și tu să „te faci psiholog”, pentru că iubești oamenii, nu-ți place și nu te simți împlinit în profesia ta, vrei să ai impact și visezi la cabinetul tău cu oameni fericiți și transformați, iată ce ai de făcut! Sau poate ar fi util să începi cu pasul 7, pentru că îmi imaginez că pe ceilalți i-ai parcurs deja.

  1. În primul rând, pregătirea este foarte importantă: facultatea, masterul și o formare de lungă durată, care îți vor permite să-ți iei dreptul de liberă practică!
  2. Să-ți depui actele pentru cabinet la Colegiul Psihologilor din România, să poți să-ți primeșți clienții așa cum ți-ai dorit întotdeauna. Acum poți să visezi la canapele din catifea și agenda ta cea frumos colorată, în aromele preferate, exact în locul pe care l-ai visat întotdeauna. Sau poate vrei să lucrezi online. E în regulă și așa!
  3. Gândește și alege clienții cu care vrei să lucrezi și care vrei să stea pe canapeaua ta. Nu poți ajuta pe toată lumea, dar poți deveni specialist în ceva. Poți ajuta oamenii care trec prin divorț, sau pe cei cu ADHD, sau pe cei cu adictii, sau adolescenții, sau copiii cu autism. Doar trebuie să alegi și apoi să îi cunoști pe cei aleși până în măduvă oaselor.
  4. Intră în supervizare. Caută-ți un supervizor bun și începe să lucrezi, fă voluntariat, adună-ți experiență, începe să oferi lumii darurile tale și ale pregătirii tale, care deja are câțiva ani, dacă socotim facultatea, masterul și formările. Începe azi!
  5. Începe să vorbești cu oamenii, spune tuturor cu ce te ocupi, promovează-te! Nu poți fi psiholog cunoscut și de succes, dacă stai ascuns! Construiește-ți un statut frumos de specialist începând de astăzi, online și offline, astfel încât, odată cu experiența ta să îți creezi și un brand personal puternic și sănătos, care să aducă în lume binele pe care vrei și poți să îl faci.
  6. Ia-ți în serios profesia, pregătirea și promovarea. Nu poți fi psiholog din când în când, dacă vrei să ai succes. Muncește în fiecare zi la dezvoltarea cabinetului tău, strategic și organizat. Nici antibioticul nu ne place, dar dacă avem nevoie de el pentru a fi sănătoși, îl luăm la ore fixe, în fiecare zi. Așa este și povestea cu promovarea.
  7. Fă-ți loc în viață pentru a fi psiholog. Dacă ai o altă profesie și un alt job, treci la un program part-time și fă loc cabinetului tău. Dacă profesezi doar puțin și ca hobby, atunci vei avea un succes… când se poate și tot ca hobby. Succesul tău nu poate fi decât acolo unde este energia și timpul tău. Anunță-i pe ai tăi din casă că ai nevoie de câteva ore pe zi, în fiecare zi pentru a te dezvolta în această profesie și ai grijă ca ei să înțeleagă asta. Nu poți alerga în fiecare zi după copii, facturi, treburile casei, un alt job, și la final să speri să ai succes cu cabinetul. Fă-ți loc tu pentru a profesa ca psiholog, iar ei vor înțelege!

Verifică unde te situezi și ia drumul pas cu pas, astfel încât să poți să ajungi la cabinetul tău de succes, fară să te pierzi pe drum. Iar oamenii din jur îți vor face loc și îți vor deschide calea, în funcție de hotărârea ta! Ți-ai ales un drum minunat pentru că oamenii au nevoie de tine și de povestea ta, nu o lăsa nescrisă!

View Comment (1)
  • Frumos dar ireal. Ai arătat numai partea idilica a profesiei. In plus ce putem face noi practic pentru oameni in afara de a discuta cu ei?
    Nimic. In momentul de fata psihologia este frumoasa numai in cercetare. Exceptând câteva ființe pierdute prin emoții nu putem ajuta real pe nimeni. Sunt doar teorii, multe, contradictorii, in mare parte neverificabile. Dar tu știi asta însă nu ai cum sa vinzi produsul daca nu ai un ambalaj strălucitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top