Now Reading
Ce facem ca sa nu ne uram jobul? Managementul emotiilor se poate invata!

Ce facem ca sa nu ne uram jobul? Managementul emotiilor se poate invata!

Revista Psychologies

Stapaneste-ti emotiile negative cu ajutorul cursului „Managementul emotiilor in context socio-profesional”, ce va avea loc in perioada 13-15 februarie 2015, in Bucuresti.

 

In goana dupa bani si glorie, in climatul competitiv in care lucram (si, deci, super-stresant pentru cei mai multi dintre noi), uitam de faptul ca nu suntem doar un corp fizic, ci si unul emotional.

Astfel, ne putem trezi ca, desi mergem la sala sau la saloane de infrumusetare si spa-uri sau chiar daca ne ingrijim sa avem o alimentatie sanatoasa, intr-o buna zi cedam din punct de vedere emotional.

Este posibil ca astazi sa cedam nervos intr-o discutie cu seful ori cu un coleg, maine in trafic, iar poimaine sa avem o cadere totala atunci cand cineva ne ia locul la o coada. Intr-un final, organismul cedeaza si „explodam” intr-un comportament total nefiresc.

Toate aceste situatii ne pot conduce catre punctul cel mai acut al caderii nervoase, anume ”Sindromul Burnout”, care se poate declansa in cazul persoanelor suprasolicitate la locul de munca.

Tradus prin „arderea emotionala” a unei persoane care lucreaza in conditii de stres, acest sindrom influenteaza intr-un mod negativ interactiunea la locul de munca si afecteaza capacitatea de luare a deciziilor.

Spre norocul nostru, pierderea controlului asupra emotiilor noastre negative poate fi prevenita, fie ca vorbim despre frica sau frustrare, anxietate ori angoasa.

De fapt, asa cum ne tonifiem muschii la sala, putem lucra zi de zi la intarirea psihicului si, mai concret, la cresterea EQ-ului (inteligenta emotionala).

Si pentru a ramane la comparatia cu mersul la sala, in Bucuresti exista doi ”antrenori”, psihologul Ligia Moise si specialistul in comunicare Marian Enache, care fac tocmai acest lucru: un curs de weekend in cadrul caruia cursantii descopera o suita de exercitii si scurte expuneri, alternate cu sesiuni de discutii si feedback ad-hoc.

Intitulat „Managementul emotiilor in context socio-profesional”, cursul va avea loc in perioada 13-15 februarie si a fost gandit in asa fel incat, la final, participantii sa simta ca au ”achizitionat” instrumente care le vor permite sa fie stapanii emotiilor negative.

In cadrul celor trei zile de curs, cei doi traineri vor aborda o varietate de teme, care pornesc de la natura fiziologica a emotiilor si reflexele acestora in comportament pana la comunicare verbala si non-verbala, respectiv trucuri si tehnici pentru controlul vocii, al gesturilor si al mintii in conditii de stres.

 

Detalii despre traineri si despre participarea la curs pot fi gasite pe pagina oficiala de Facebook a evenimentului.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top