Now Reading
Fii Bine cu Tine – trauma psihica nu inseamna o sentinta la nefericire

Fii Bine cu Tine – trauma psihica nu inseamna o sentinta la nefericire

Revista Psychologies

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) anunta organizarea conferintei Fii Bine cu Tine, in data de 2 noiembrie 2013, la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti.

Evenimentul este parte a Conferintei Nationale de Psihotraumatologie, editia a II-a, si va avea tema ”Fii bine cu tine in cuplu, in familie, cu copiii”. Sunt invitati sa participe toti cei care isi doresc cunoastere stiintifica de calitate, in termeni ce pot fi intelesi si, mai ales, aplicati ulterior in viata lor.

ISTT a initiat conferinta Fii bine cu tine pentru a oferi oamenilor prilejul de a descoperi cum sa-si faca viata mai buna colaborand cu psihologi specializati in lucrul cu trauma. Fiecare persoana din sala va putea intelege cum trauma afecteaza viata, va afla despre moduri in care poate limita impactul ei, ce influenta pot avea experientele traumatice timpurii in relatia cu partenerul de cuplu, sau cum poate creste in copiii sai capacitatea de a face fata incercarilor vietii.

La conferinta Fii Bine cu Tine publicul va intalni cu 9 psihologi experimentati care vor conduce 2 sesiuni plenare interactive si 6 ateliere de lucru. Conferinta va fi deschisa de Bogdan Cezar Ion cu prelegerea Podul de piatra s-a daramat si va continua cu o serie de 6 ateliere desfasurate in paralel, doua cate doua.

In prima sesiune de ateliere, participantii vor putea afla alaturi de Ovidiu Rosca despre Cum ne putem proteja copiii de traume pe internet, sau despre cum functioneaza dinamica unei familii, alaturi de vicepresedinta ISTT, Carmen Ragea (Dominoul sufletesc al familiei).

Apoi, Catalin Nedelcea si Iulia Ciorbea vor investiga impreuna cu participantii Cat de greu atarna bagajul trecutului personal in relatia de cuplu?, iar impreuna cu Irina Tepuru parintii vor invata sa comunice cu copiii foarte mici (La o sueta cu bebelusul tau).

In cea de-a treia serie de ateliere, Anca Hasegan va explora moduri in care relatia cu mancarea este influentata de trauma personala, abordand tema Terorismul alimentar in familie, iar Iulia Lazarean va prezenta exemple despre cum poate psihoterapia sa ajute copiii cu dificultati de invatare si cat de important este ca familia sa faca echipa buna cu terapeutul.

In incheiere, Diana Vasile, presedinta ISTT, va prezenta Aventura lui Impreuna cu Separat, sau despre cum putem sa impacam doua nevoi aparent contradictorii.

Conferinta Fii Bine cu Tine are loc sambata, 2 noiembrie, la sediul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei (Soseaua Panduri nr 90). Inscrierile se pot face online, la numarul de telefon 0735 226 936 sau la [email protected]. Pana pe 15 octombrie, tariful este de 80 de lei, iar dupa aceasta data este de 120 de lei.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top