Now Reading
Program de master in Consiliere Genetica

Program de master in Consiliere Genetica

Revista Psychologies

CATEDRA DE PSIHOLOGIE CLINICA SI PSIHOTERAPIE
UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI ORGANIZEAZA UN NOU CONCURS

PROGRAM DE MASTER IN CONSILERE GENETICA

Obtinand un numar suplimentar de locuri (buget si taxa) Catedra de Psihologie Clinica si Psihoterapie organizeaza o noua sesiune de admitere la Masterul de Consiliere Genetica.

Absolventii acestui program, aflat la interfata intre Psihologie si Medicina, vor dobandi un set de cunostinte avansate teoretice si practice in domenii precum psihologia clinica si psihoterapia, genomica si bolile ereditrare sau consilierea in tulburarile genetice, dobindind astfel competente pentru una din cele mai noi, interesante si emergente profesii aflate la granita intre psihologie ÅŸi medicină: consilierea genetica.

Acest program de master este unul interdisciplinar, primul din tara, care asigura pentru licentiatii in psihologie si formare in consiliere psihologica cognitiv-comportamentala acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania (prin Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania) cu aplicatii inovative, pe langa cele psihologice clasice si aplicatii in tulburari genetice si/sau cu risc genetic:
1.Pentru licentiatii in psihologie: dobandirea unui set de cunostinte si abilitati de consiliere psihologica si consiliere genetica, avand astfel posibilitatea de a-si largi populatia careia ii pot adresa serviciile clinice (ex. calcularea riscului genetic, consiliere in tulburari genetice, luarea deciziilor, managementul riscului sau educatie pentru sanatate si boala in cazul afectiunilor genetice, tehnici de modificare a stilului de viata pentru cei cu vulnerabilitati genetice, etc.).

2. Pentru psihologii interesasi de formare in consiliere psihologica: formare in consiliere psihologica cognitiv-comportamentala (in colaborare cu Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale
din Romania).

3. Pentru licentiatii in alte stiinte: dobandirea unui set de cunostinte de consiliere genetica utile in practica profesionala proprie.

Studentii interesati se vor putea inscrie in perioada 6-10 septembrie 2010 (admiterea va avea loc in data de 13 septembrie), la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, str. Republicii nr. 37, Cluj-Napoca; tel: 0264 590967 sau 0264 434141.
Orar cu publicul: 09:00 – 13:00.

Sunt eligibili absolventii cu diploma de licenta in psihologie sau in alte domenii (stiinte) in care consilierea genetica este relevanta.

Admiterea va consta intr-un interviu pe baza unui referat de maxim 4 pagini pe o tema relevanta tematicii masteratului. Referatul se va preda in momentul depunerii dosarului de inscriere.

Criteriile de admitere: 20% media de licenta + 80% interviu pe baza unui referat pe o tema relevanta din tematica masteratului (a se vedea bibliografia indicata pe www.clinicalpsychology.ro ).

Pentru detalii si noutati, va rugam sa consultati site-ul Catedrei de Psihologie Clinica si Psihoterapie, www.clinical.psychology.ro/noutati-informatii-studenti/ .

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top