Now Reading
Tratamentul dependentelor la cel mai inalt standard european de acum si pentru Romania

Tratamentul dependentelor la cel mai inalt standard european de acum si pentru Romania

Revista Psychologies

Actual in Romania, situatia celor afectati de dependente, dar si a familiilor acestora este una extrem de dificila, pe de o parte datorita numarului insuficient de profesionisti specializati cu adevarat in tratamentul dependentelor, dar si a conditiilor precare cu care se confrunta pacientii internati in spitalele sau centrele de tratament si recuperare din Romania.

Venind in intampinarea cerintelor de tratament cu eficienta maxima, PsyMotion – singura clinica privata din Romania specializata in tratamentul dependentelor de substante si comportamentale, a incheiat un parteneriat cu Castle Craig Hospital – cel mai mare centru de tratament al dependentelor din Marea Britanie si unul dintre cele mai mari din Europa.

Parteneriatul a fost conceput si dezvoltat ca urmare a preocuparii de a oferi in tara noastra, accesul la servicii de tratament la cele mai performante standarde actuale.

Tinand cont de faptul ca oamenii sunt diferiti, solutia oferita de noi are la baza conceptul de a oferi cu adevarat tratamentul potrivit pentru fiecare individ in parte, fiind sinteza a tot ce este mai bun in acest moment in tratamentul dependentelor, in materie de terapie si medicatie.

Astfel procesul de asistenta se realizeaza printr-o colaborare permanenta a profesionistilor dintre cele doua centre.

Dupa o faza initiala de evaluare si motivare care are loc la clinica PsyMotion se stabileste de comun acord cu pacientul daca solutia optima este internarea la Castle Craig Hospital.

Localizat in Scotia pe un domeniu de 20 de ha, Castle Craig Hospital are 27 de terapeuti, o capacitate de 110 paturi si nu in ultimul rand o experienta de peste 20 de ani in acest domeniu.

Pentru a oferi un tratament eficient, la Castle Craig se abordeaza toate aspectele care ajuta la recuperarea fizica si psihica a pacientilor: terapie individuala si de grup, medicatie, terapie cu oxigen sub presiune (hyperbaric oxygen therapy), alimentatie, sport, relaxare, art-terapie.

Toate acestea vizeaza reechilibrarea persoanei afectate de dependenta, dar si formarea unei imagini de sine pozitiva, absolut necesara pentru procesul de recuperare.

Implicarea familiei in tratamentul pacientului este vitala pentru mentinerea rezultatelor pe termen lung.

Apeland la consilierea oferita de profesionistii de la PsyMotion, membrii familiei pot intelege care sunt aspectele specifice dependentei, cu ce se confrunta persoana afectata, dar si cum pot sa o ajute cand se intoarce acasa si ce pot sa faca atat pentru acesta cat si pentru ei insisi.

Terapia post-spitalizare este o parte extrem de importanta a intregului tratament. Odata intorsi in tara, la PsyMotion pacientii au asigurat suportul necesar pentru mentinerea abstinentei.

Profesionistii de la PsyMotion au o relatie speciala cu fiecare pacient in parte si sunt o resursa de sprijin permanent in viata acestora.

Pentru terapeutii nostri este important ce se intampla cu viata pacientilor lor pe termen lung, iar acestia pot sa vina si sa primeasca consiliere de la terapeutul lor pentru orice problema cu care se confrunta.

Pentru mai multe informatii accesati www.psymotion.ro, www.castlecraig.co.uk si puteti urmari filmul de prezentare al centrului din Scotia pe https://vimeo.com/39200028 .
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top