Now Reading
Cateva vorbe cu Cristina Soare de la TVR

Cateva vorbe cu Cristina Soare de la TVR

Revista Psychologies

Cristina Soare, prezentatoare TVR

Zi de zi, pe TVR, Cristina Soare incearca sa indrepte vremea cu zambetul sau: de luni pana vineri, la rubrica Mateo in cadrul emisiunii „Trezirea la Apel” si la aceeasi rubrica in cadrul principalului Jurnal de Stiri de pe TVR1 in weekend. Absolventa a Facultatatii de Jurnalism, ne-o amintim si din emisiune pentru copii „H – ora prichindeilor” tot de la TVR.

Va rugam sa va autocaracterizati in 5 substantive si 5 adjective.

  • Femeie, suflet, pasiune, credinta, libertate.
  • Onesta, empatica, zambitoare, ambitioasa, serioasa.

Ce iubiti cel mai mult pe lume?
–  Iubesc cel mai tare momentul acela in care ma bucur ca un lucru bun i s-a intamplat unei persoane, pe care o cunosc sau nu. Din pacate, viata cotidiana aduce povesti triste ale oamenilor si am uitat sa ne mai si bucuram, chiar pentru lucruri marunte. Fericirea e atat de importanta pentru dezvoltarea noastra spirituala, morala si o gasim din ce in ce mai rar. Asa ca pot sa marturisesc cu sinceritate maxima ca iubesc sa fiu fericita.

Ce detestati cel mai mult?
–  Detest doua lucruri pe care le consider vinovate pentru decadenta noastra ca oameni si care cumva sunt inseparabile. Detest diferentele uriase de ordin material care sunt intre oameni, peste tot in lume, si detest spiritul de competitie care nu face decat sa ne transforme in niste entitati dornice numai de a ajunge in fruntea unui top superficial. Suntem intr-o permanenta cursa contra-cronometru, ne intrecem cu noi si cu valorile noastre pe care le pierdem sau de care uitam si asta numai pentru ca vrem sa ajungem intr-un punct unde sa ne bucuram din plin si egoist ca noua ne e bine, fara sa ne pese de cei din jurul nostru.

Ce personaj feminin din istorie admirati cel mai mult si de ce?
–  Raspunsul la aceasta intrebare nu poate sa contina decat un singur nume: Regina Maria a Romaniei. Motivele – atat de multe ca nici nu mai conteaza cate sunt. In primul rand o femeie frumoasa, inteligenta, ambitioasa. Tot in primul rand, a reprezentat interesele Romaniei in mai multe misiuni diplomatice neoficiale, de aceea rolul ei este neinteles si nedrept de necunoscut. Pe acelasi plan a militat pentru Romania Mare. A construit palatul de la Balcic ca loc de intalnire pentru artisti, pe care i-a sustinut totdeauna cu extrem de multa pasiune.

Sunteti o persoana implicata in ecologie?
–  Din pacate, astazi multi dintre noi sprijinim anumite curente la moda tocmai pentru ca sunt in trend si ca da bine. Nu sunt o persoana implicata in ecologie, insa incerc din rasputeri sa fiu o persoana care protejeaza mediul.

Sunteti o iubitoare de natura sau mai curand de peisaj urban?
–  Iubesc natura, dar nu pot sa renunt la mediul urban. Cu toate astea, chiar daca nu am timp de fiecare data sa ma bucur de aerul curat de la tara, de susurul unui izvor de munte sau de frumusetea unui peisaj, totusi reusesc in Bucuresti sa ma deconectez cu o plimbare in parc sau o vizita la muzeul Satului.

Va intereseaza psihologia?
–  Psihologia inseamna pentru mine o cat mai buna cunoastere de sine. Niciodata noi ca oameni nu vom reusi sa ne deslusim mintea si spiritul in totalitate, poate ca nici nu trebuie pentru ca am deveni obsedati de autocontrol si ne-am limita involuntar, insa e bine sa ne stim barierele launtrice.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top