Now Reading
De ce nu ar trebui să îți pese de gura lumii…

De ce nu ar trebui să îți pese de gura lumii…

Cu toții știm cât de mult rău ne poate face bârfa. Mai ales dacă suntem ținta ei. Gura lumii nu o să tacă, dar putem învăța să o ignorăm…

Citește și:

6 lucruri pe care să nu le accepți la un partener oricât de îndrăgostită ai fi

5 probleme feminine văzute cu umor

Dacă sunt frumoasă, clar sunt o ușuratică. Alfel, nu le iese socoteala

Primul iubit l-am avut la 15 ani. Era cu doi ani mai mare și frecventa liceul pe care îl vizam și eu. M-am îndrăgostit de el pentru că era foarte calm și răbdător.

…Atât de răbdător încât în patru ani de relație nu am făcut sex. Sună SF, nu? Și totuși, deși era iubitul meu, eu nu m-am simțit pregătită să îmi încep viața sexuală. Nu atunci.

Evident, m-a înșelat, și era de așteptat. Dar am continuat relația cu el. Socoteala mea suna așa: este primul iubit și nu aveam de gând să mă căsătoresc curând.

În plus, voiam să fac facultatea în alt oraș, deci oricum ne-am fi despărțit. În consecință, am de gând să mă culc cu toți băieții cu care ies? Răspunsul meu a fost nu.

Bine, cu mintea de acum, realizez prin ce a trecut bietul băiat… dar a fost cu consimțământul părților. În schimb, evident tot liceul știa că „eu mă culc cu ăla”. Și, cumva, eticheta asta de emancipată sexual s-a lipit de mine.

Eram considerată frumoasă, aveam priză la băieți, când mă despărțeam de prietenul meu (care mă înșela ocazional) ieșeam cu alți băieți… chiar dacă apoi ne împăcam.

Pentru mine, ieșitul cu băieți însemna să mergem la o pizza, la film sau, într-un dezmăț suprem, la „discotecă”. Pentru toți ceilalți… că îmi explorez acest „viciu” de a mă culca cu toți.

Multă vreme m-a complexat acest lucru. Multă vreme m-au durut bârfele auzite sau coatele pe care și le dădeau unele fete când mă vedeau pe holuri.

Am plâns, am spus că e nedrept și abia am așteptat să scap de liceu.

În facultate, discuțiile despre sex erau la ordinea zilei. Iar eu, neavând ce să împărtășesc celorlalți (nici dacă aveam nu cred că făceam din asta subiect de discuție) am aflat că „mă dau interesantă” tăcând.

Aveam o prietenă mai apropiată care abia după doi ani m-a crezut că nu mă culcasem cu nimeni. Pentru restul, am adoptat altă strategie: „Da, normal că o fac. Când și cu cine am chef. Dar cred că putem discuta și altceva…”

Prima dată am făcut sex la 23 de ani. Pentru că atunci a fost timing-ul meu. Și nu îmi pare rău.

Primul iubit a devenit soțul meu și mă bucur că s-a întâmplat așa. Pentru că, indiferent ce se așteaptă sau spune lumea despre mine, mi-am văzut de treabă. Am învățat să nu îmi pese ce comentează. Și nici de ce.

Magda, 34 ani

Foto: shutterstock.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top