Now Reading
6 lucruri pe care să nu le accepți la un partener oricât de îndrăgostită ai fi

6 lucruri pe care să nu le accepți la un partener oricât de îndrăgostită ai fi

După multe relații una mai proastă ca alta, am o listă clară cu „așa nu”. Și cred că fiecare ar trebui să avem. Din păcate, învățăm mai repede ce să nu acceptăm de la un partener decât ce căutăm…

Citește și:

Viață de cuplu: accepți lipsa de respect pentru un confort material?

7 metode să-l uiți pe bărbatul visurilor tale

 

Minciuna

Pe primul loc este minciuna pentru că se răsfrânge asupra multor aspecte ale vieții de cuplu. Iar dacă nu pot avea încredere în partenerul meu… risc ori să devin paranoică, ori să cred că nu merit mai mult.

Îmi este suficient că nu am încredere deplină în necunoscuți (nici nu ar fi sănătos să am), dar acasă vreau să fim o echipă și să ne susținem reciproc.

De aceea cele mai vătămătoare sunt dezamăgirile din partea persoanei iubite. Pentru că în cuplu vrem să ne simțim în siguranță.

 

Infidelitatea

Eu zic să nu ne amăgim cu iertări. Părerea mea, desigur. Dar cu certitudine infidelitatea se va repeta, dacă s-a întâmplat o dată.

Poate data viitoare va fi mai atent să nu afli, dar puțin probabil că l-a lovit vreo epifanie și a realizat că tu ești „the one and only”. Fii atentă ce reputație are și ce stil de a socializa.

Dacă asta făcea și înainte, nu ești atât de specială încât să se oprească. Pentru că nu depinde de tine, ci de nevoile lui.

Iar nevoia lui de bază este să nu rateze ocaziile… interesante. Dacă vrei să rămâi cu nervii și stima de sine intacte, spune pas.

 

Lipsa de respect

Aici educația lui de acasă își va spune cuvântul, dar și așteptările tale sunt importante. Nu trece cu vederea lipsa lui de respect și nu îi găsi justificări.

Nu vei face decât să îi dai undă verde pentru a continua în acest sens. Ori, nu cred că își dorește cineva un partener care să o desconsidere constant.

Cred că vrem nu vrem întâlnim astfel de persoane de-a lungul vieții. Totodată, depinde de noi să le înlăturăm.

În relația de cuplu, cu atât mai mult vrei pe cineva care să te valorizeze și aprecieze. Că altfel, cu toții avem un critic interior și ne ajunge.

 

Agresivitatea

Pe scurt, agresivitatea NU este o trăsătură masculină, iar un bărbat agresiv NU este mai viril. Din contră, este o persoană cu numeroase frustrări și complexe, incapabilă să și le conțină sau să le exprime asertiv.

Nu intra în rolul de victimă, chiar dacă ocazional îți ia apărarea în public. Nimeni nu vrea să trăiască în teamă alături de un partener. Iar în acest sens, avem destule exemple negative.

Nu există scuze și nimic nu e mai rău decât o relație abuzivă. Nici sărăcia și cu certitudine nici singurătatea.

 

Manipularea și controlul

Persoanele cu o stimă de sine scăzută, care ajung să se deteste, vor face tot posibilul să îi tragă și pe alții la nivelul lor. Pentru că este mult mai simplu decât să urce ei.

Prin urmare, o persoană manipulatoare care face tot posibilul pentru a te controla, înafară de disconfort și anxietate nu aduce nimic în relație.

Iar dacă persiști, sunt șanse să ajungi să crezi că asta meriți. Pleacă de la primele semne de avertizare!

Rolul tău nu este de a salva pe cineva și nici de a interpreta pozitiv mesaje complet negative. Pune-te pe primul loc.

 

Indiferența

Este adevărat că în timp dispare pasiunea și nu ne mai rupem hainele de îndată ce ne întâlnim (dacă om fi făcut așa ceva chiar și la început…). Cu certitudine intensitatea manifestărilor amoroase scade în timp, dar dacă atinge pragul indiferenței, este un semnal de alarmă.

Prin urmare, ori lucrați împreună și nu lăsați lucrurile să lâncezească, ori vă spuneți un politicos „hai, pa” dacă nu e loc pentru îmbunătățiri.

Nu este ușor să treci printr-o despărțire, dar să îți simți și vezi partenerul indiferent, este mai dureros decât orice formă de singurătate.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top