Now Reading
Vrei să-ți îmbunătățești stima de sine? Iată ce să faci

Vrei să-ți îmbunătățești stima de sine? Iată ce să faci

Cu toții ar trebui să ne creștem stima de sine pentru că o atitudine corectă ne ajută să obținem mai ușor ceea ce ne dorim și să fim în armonie cu noi înșine. Iată ce putem face.

Citește și:

6 trăsături de personalitate care-ți sporesc atractivitatea

7 metode de a sparge gheața într-o conversație

Învață să refuzi

Nu este simplu să refuzi pe cineva care îți solicită o favoare, mai ales dacă este vorba despre o persoană apropiată. Dar de multe ori, favoarea respectivă înseamnă un efort prea mare din partea noastră.

Fie nu ne permite timpul, fie nu avem chiar dispoziția necesară sau nu avem resurse. O bună stimă de sine înseamnă să știi să refuzi fără să te simți vinovată.

Totodată, persoanele care nu rămân în preajma ta pentru că „ți-ai permis să le refuzi” nu au ce căuta acolo…

 

Renunță la comparații

Deja știi că nu este sănătos să te compari cu alții, ci cu tine, de-a lungul timpului, pentru a-ți vedea și înțelege progresele. Totodată, chiar și în astfel de comparații, nu fii foarte dură.

Poate între prioritățile tale se află o casă a ta, o căsnicie sau mai multe călătorii și vacanțe. Dacă aceste lucruri nu s-au întâmplat încă, motivul este că sunt planuri ample care necesită timp și resurse.

Ele pot să îți rămână priorități, iar atunci când le analizezi, vezi ce poți face diferit pentru a te apropia mai mult de ceea ce îți dorești.

 

Limitează importanța părerii celorlalți

Pentru că suntem ființe sociale, nu putem ignora complet imaginea pe care alții și-o formează despre noi înșine. Totuși, nu uita că majoritatea tinde către uniformizare… a gândurilor, hobby-urilor, credințelor, etc.

Tindem mai des către concepte învechite tocmai pentru că ne sunt familiare. De aceea, mulți au opinii despre femeile care nu se căsătoresc sau nu au copii. Ori despre cei cu hobby-uri mai trăznite.

Cât timp ceva îți dă o stare de mulțumire și împlinire, fără a afecta persoanele din jur, nu trebuie să îți bați capul cu ce cred alții.

 

Acceptă-te

Vrem să fim acceptați de alții, dar nu realizăm că atâta timp cât noi nu ne acceptăm și placem așa cum suntem, tocmai asta transmitem și în jur.

Nu vom rămâne mereu tineri, motiv pentru care anumite încercări de a părea altfel de cum suntem sunt inutile, chiar ridicole.

Nu vom fi mereu în pas cu moda, pentru că multe articole nu ni se potrivesc.  Iar atunci când alegem o ținută trebuie să ținem cont și de atitudinea noastră… deseori, nu se potrivesc, iar rezultatul nu e unul vesel.

Nu vom avea mereu umor și nici bună dispoziție. Nu este însă cazul să credem că ceilalți nu ne apreciază prezența doar din cauza aceasta. Nu trebuie să fim perfecți și nici să căutam acest lucru.

 

Renunță la relațiile nepotrivite

Fie că este vorba despre relațiile amoroase sau cele de prietenie, dacă nu ne sunt potrivite, dacă ne fac nefericite, să le continuăm este un semn de stimă de sine scăzută.

Prin urmare, renunță la oamenii care te întristează, care te critică și judecă în mod constant, pe care îi simți ca fiind toxici în viața ta.

Învață să te apreciezi tu mai mult și repetă-ți că meriți să cunoști persoanele potrivite. Făcând curățenie în viața ta, faci loc acestora să se apropie de tine.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top