Now Reading
Mama a contribuit la relația proastă pe care o am cu fratele meu

Mama a contribuit la relația proastă pe care o am cu fratele meu

Suntem doi frați, dar nu suntem apropiați. Vorbim rar, iar eu evit orice contact. Poate mă sună fratele meu mai des decât aș da eu vreun semn. Iar mama a contribuit din plin la această distanțare.

Citește și:

În familia noastră am fost mereu un fel de ajutor necalificat al surorii mele

De ziua mea, nu am răspuns la telefon părinților mei

Încă de mici am fost tratați diferit. În realitate, ambii am fost ignorați de doi părinți egoiști și am luat ce am putut de la bunicii care ne-au crescut. Doar ei au avut disponibilitatea să ne arate iubire, grijă, atenție, înțelegere.

Tata, până a divorțat de mama, avea obiceiul să îl pedepsească pe fratele meu. Uneori, îl și bătea. Fratele meu, în opoziție cu ei, a reușit ani de zile să se răzvrătească, renunțând la orice responsabilitate.

Țin minte că după multe încercări eșuate de a-l convinge să facă o facultate sau măcar să se angajeze… la 24 de ani l-au trimis în armată. Fratele meu le-a atras atenția că „pentru ce i-au făcut, tot ei vor plăti”.

Motiv pentru care, ieșit din armată, până la 40 de ani a muncit, în total, cam 6 luni, diverse joburi în care stătea cel mult o lună. În rest, și-a petrecut viața pe canapea, jucându-se pe calculator și cerând bani și mâncare bunicilor. Sau mie.

Părinților nu era cazul să le ceară. Tata plecase de mult, iar mama, la rândul ei, nu mai muncea de ani de zile, trăind alături de noul ei soț.

Spre deosebire de fratele meu, eu am învățat să fiu copilul invizibil. Nu răspundeam, nu intram în conflicte, nu ceream nimic.

Voiam altceva de la viața mea, așa că m-am ținut de școală, am făcut o facultate, muncind în timp ce studiam, iar ulterior mi-am găsit serviciu.

Aș fi vrut să am un frate pe care să îl admir sau măcar cu care să simt că fac echipă. Noi ne-am distanțat. Fratele meu avea și porniri agresive și văzându-l, am preferat distanța. Îl consider la fel de rău ca părinții mei.

Totuși, m-am întrebat, ce face sau, mai degrabă, ce nu face o mamă egoistă pentru copiii ei. Am rămas cu ea după divorț, iar ea ne-a plasat în grija bunicilor.

În interacțiunile noastre îmi spunea mereu ce pierde vară e fratele meu și cum eu sunt complet diferită. Pe mine mă „aprecia”, în mare parte și pentru că eu reprezentam pentru ea o sursă de venit.

Îmi amintesc că încă de atunci nu mi se părea corect. Nu eram în stare să îi spun decât „te rog să nu vorbim despre fratele meu”. Iar ea să răspundă cu „of, știu că ai destule pe cap, nu te mai supăr și eu.”

Îmi amintesc o zi în care, bunica mea fiind în spital, mama și fratele se duceau pe la ea, iar eu trimiteam bani. Ei aveau timp liber, eu aveam 2 joburi și traversam o perioadă cu 4 ore de somn pe noapte.

M-au sunat că nu au bani și nu se mai descurcă cu spitalul. Era bunica mea și o iubeam, m-aș fi dus la spital și dacă însemna ca în noaptea aceea să nu dorm deloc. Am cumpărat tot ce-mi ceruseră și am pus bani într-un plic pe care să îl dau lor. Abia luasem salariul.

Când am ajuns la spital, m-au anunțat în primul rând că ei nu au țigări. Am zis ok, nu vreau discuții, o să cobor să vă iau și țigări, iar banii din plic țineți-i pentru nevoile bunicii.

Mama a decis să coboare cu mine. Pe drum, îmi spune: „Nu vrei să știi ce mă enervează fratele tău. Mi-a spus că nu mai avem bani și că nu are decât să producă sor-mea!”.

Cred că în momentul acela am urât-o. Știam că amândoi gândesc așa despre mine. Nici nu mă interesează ce gândesc acum, când sunt deja 3 ani de când nu le mai dau bani.

Dar oare ce satisfacție ai, ca mamă, să spui unui copil al tău așa ceva despre celălalt? Ce urmărești? Ce crezi că obții?

Oare rolul tău nu era să fi discutat cu fiul tău și, eventual, să îi atragi atenția asupra modului în care vorbește, având în vedere că eu vă dădeam banii de care aveți nevoie, iar mie măcar să ai decența să nu îmi spui nimic pentru a nu mă amărâ?

Repet, nu am o relație apropiată cu fratele meu, iar lucrurile vor rămâne așa. Nici nu mama nu mai am o relație. Dar conștientizez cât de mult a contribuit ea negativ la relația pe care am avut-o cu el.

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top