Now Reading
Oricât ne-am dori o relație de cuplu, fiecare are ritmul lui…

Oricât ne-am dori o relație de cuplu, fiecare are ritmul lui…

Într-o relație de cuplu, fiecare partener are un ritm, iar uneori nu suntem sincronizați. Ai de ales dacă adaptezi ritmul sau pleci.

Citește și:

Azi suntem un cuplu pentru că la început am avut răbdare

Tu ai calitățile pe care le ceri de la un partener de cuplu?

Sărim etape?

Uneori, când atracția este foarte mare față de un partener, am realizat că am tendința să sar etape. Aș vrea ca lucrurile să se întâmple mai repede, să simt un angajament, să îl văd mai implicat. Este un fel de „turn off” pentru majoritatea bărbaților.

Treptat, am reușit să înțeleg că săream etape și mă privam singură de anumite momente în relație, care au rolul și frumusețea lor. M-am mutat prea repede cu un partener, am făcut declarații prea ușor, am vrut prea multe prea repede.

Nu a rezistat niciuna dintre aceste relații. Pentru că nu aveam răbdare.

Pentru că mă gândeam, prostește, că aștept și nu va ieși nimic bun, nu fac decât să îmi pierd timp pe care nu îl am de irosit. Am reușit astfel să ratez ocazia de a da șansa unei relații să crească, să evolueze.

 

Suntem în același punct al vieții?

Uneori, găsim partenerul potrivit, dar momentul nu este potrivit. Iar o astfel de nesincronizare ne afectează mai mult decât să descoperim că …am ales greșit un partener.

De Liviu mi-a plăcut și avea cam toate trăsăturile și comportamentele pe care eu le consider atrăgătoare. Dar tocmai divorțase de 4 luni și era în derută.

Am fost fix relația tampon, pentru care nu ești pregătit, dar de care ai, uneori, nevoie pentru a-ți reveni.

Nu mi-a fost bine să constat că deși ne potrivim și este ceea ce vreau, nu e pregătit pentru o nouă relație serioasă.

De atunci, sunt atentă la ceea ce îmi povestește un potențial partener despre el însuși. Și am răbdare să descopăr dacă amândoi ne dorim același lucru, dacă suntem pregătiți pentru o relație. Uneori, poate să îmi placă, dar să descopăr că își dorește altceva.

Măcar am reușit să rămân fidelă nevoilor mele. Și nu mai visez cum un bărbat se va schimba complet după ce mă va cunoaște.

Dacă vreau tot pachetul, intru într-o relație, dacă sper schimbări încă de la început, mai bine rămân (pentru scurt timp) cu întrebarea „ce-ar fi fost dacă?”.

 

Ce am mai învățat despre ritm

Entuziasmul meu poate speria și îndepărta un bărbat. Asta deja îmi e clar. Iar dacă îmi place foarte mult, dorința de a defini relația este o problemă. Dar a devenit o problemă pentru mine, pe care încerc să o rezolv, fără așteptări sau manifestări față de celălalt.

Am învățat să am răbdare, iar acesta e cel mai important lucru. Dacă îmi place un bărbat, nu mai pun presiune pe mine și, în niciun caz pe el. Dacă e să evolueze relația, voi vedea în timp.

Nu mai ignor ritmul celuilalt și nici nu îl accelerez pe al meu. Este cea mai mare greșeală pe care am făcut-o.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top