Now Reading
Pe Tinder găsești numai sex și toți obsedații, nu mi-aș face cont nici moartă!

Pe Tinder găsești numai sex și toți obsedații, nu mi-aș face cont nici moartă!

Avatar photo

Cum se mai cunosc oamenii? Și pentru ce folosesc ei această magică aplicație (Tinder) care te cuplează cu cineva din proximitate ? Pentru sex? Pentru o cafea și o discuție? Iată trei experiențe ale unor cititoare care și-au încercat norocul.

 

„Am nevoie de niște elemente pe care nu le găsesc în virtual“ – Miruna, 32 de ani

„Sunt singură de trei ani, dar în veci nu aș folosi aplicații din seria Tinder! În momentul de față, îmi doresc o relație și mă îndoiesc profund că acolo mi-aș găsi partenerul de cuplu.

Am auzit despre situații în care oameni s-au cuplat pe Tinder, dar cred că astea sunt excepțiile care confirmă regula. Iar pentru o aventură de o noapte, două sau trei, prefer tot lumea reală.

Citește și:

Ce blocaje psihologice avem în pat

Aventuri erotice penibile: „Experiențele sexuale neplăcute le-aș împărți pe genuri, ca filmele“

Nu știu dacă am văzut prea multe filme, dar, sincer, mi se pare periculos. Față în față și abia îți dai seama cu cine ai de-a face, dar online?

În plus, pentru o conexiune, chiar și de o noapte, am nevoie de niște elemente pe care nu le găsesc în virtual.

Să simt pe viu vibrația cu omul respectiv, să îi văd gestica, mimica, manierele, nu doar legat strict de mine, ci și în societate.

În plus, eu sunt o persoană foarte sociabilă, am mulți prieteni și îmi place să ies. Așa că sexul de-o noapte se aranjează cu un telefon la foști parteneri sau ieșitul la club.

Arăt destul de bine, sunt îngrijită și nu îmi e greu să găsesc «material» pentru o aventură, dacă asta caut cu adevărat.

În ceea ce privește o relație adevărată, lucrurile se complică puțin. Cred că este din ce în ce mai greu să găsești o persoană care știe ce vrea, e matură, sănătoasă emoțional.

Azi, majoritatea bărbaților îmi pare de o superficialitate crasă, cu principale preocupări distracția și diversificarea în plan feminin.

Dar cred că partenerul îl poți găsi nu doar prin prieteni, ci și la pâine, pe stradă… Habar nu am, viața e plină de surprize, însă, din punctul meu de vedere, nu pe o aplicație de cuplat, despre care știe toată lumea că e, de fapt, pentru sex.

Aplicațiile de genul ăsta cred că răpesc parfumul teasing-ului, tot procesul acela drăguț de curtare; ele sunt ca un magazin de carne unde comanzi prin internet filé-ul și se aprobă tranzacția.

Am o imensă alergie la socializarea cu bărbații pe chat, whatsapp etc. Cu prietenii și colegii de serviciu am diverse grupuri și ne amuzăm sau discutăm chestiuni serioase de serviciu, dar cu un bărbat interesat de mine ori de care sunt eu interesată, simt nevoia să vorbesc la telefon și să mă văd față în față.

Sms-urile sunt pentru situații delicate, când nu poți suna sau răspunde la telefon, cu chat-ul te ține «caldă».

Toată tehnologizarea asta simt că a răpit autenticitatea comunicării, a relaționării, inclusiv în ceea ce privește legăturile amoroase de mai lungă sau scurtă durată.“

 

 

„Pe Tinder, găsești sex, dacă asta cauți…“ – Raluca, 38 de ani

„Eu mi-am făcut cont pe Tinder la sfaturile unor prieteni. Era în vogă și mulți singles îl utilizau. Desigur, alături de minori sau majori și iresponsabili, căsătoriți, în relații sau… locuind cu mamele.

Dar asta este lumea pestriță pe care o găsești peste tot. Fie că ieși la o cafea, într-un club, fie pe Facebook sau, mai nou, unii încalcă și regulile decenței implicite pe care ar trebui să o aibă LinkedIn.

Este adevărat că m-a amuzat Tinder la început și am primit o sumedenie de mesaje. Ok, în mare parte, complet imbecile.

Dar povestindu-le prietenilor, cu toții, la unison, răspundeau «a, păi Tinder este așa, pentru aventuri de o noapte».

Evident, în momentele acelea m-am gândit cum de nu au fost la fel de înțelepți când mi l-au recomandat. Ok, guys, sunt single… not desperate. Dar am continuat să îl utilizez.

Mi-am dat termen o săptămână să văd ce se întâmplă și l-am găsit pe el. Mi-a plăcut pisica pe care o ținea pe un genunchi, așa că mi-am făcut curaj să îl salut eu prima.

Iar între primele răspunsuri ale lui, studiate sau spontane, s-a strecurat și o întrebare care, pentru mine, a funcționat, în special pentru că s-a transformat într-o întreagă conversație: «Ce citești?».

Ne-am întâlnit după două săptămâni și am fost împreună câteva luni. Nu a funcționat pentru că, dincolo de pisici și citit, nu prea aveam și alte lucruri în comun, dar mă bucur că l-am cunoscut.

Totodată, este dovada că Tinder nu este just for sex. Este fix pentru ce vrei tu să fie, la fel ca orice alt site sau aplicație la care te hotărăști să apelezi.

Că găsești și «păpușea te fac o șaorma» sau direct un «la tine sau la mine?» este adevărat. Dar asta găsești peste tot. Selecția o faci tu, fie că e online sau offline.“

 

„Nu știu cum e cu Tinder, eu am avut cont pe Sentimente.ro“ – Luciana, 36 de ani

„Da, pe Sentimente.ro, site-ul care îți promite că te cuplezi și că te măriți. Ei bine, nu e chiar așa, pentru că, dacă te iei după calitatea pozelor bărbaților de acolo (site-ul îmi arată doar bărbați, pentru că sunt hetero), nu te măriți în veci.

Și, să fim sinceri și sincere, cine nu se uită la poză prima și prima dată? Dar parcă e concurs pentru cea mai urâtă poză de pus la contul de sentimente.

Am avut o relație de cinci luni cu un bărbat pe care l-am cunoscut pe Sentimente, a fost ceva foarte frumos la început, dar cred că asta se datorează calităților lui și timidității lui, care mi-au plăcut, nu site-ului în sine.

Aș spune că i-am dat atenție pentru că toți ceilalți bărbați se comportau și acolo ca niște porci și făceau aluzii obscene.

Unii dintre ei cred că la adăpostul unei rețele de acest gen, de intermediere bărbați-femei, se pot comporta de parcă au ajuns cu acele femei la a cincea întâlnire și madam e gata să facă sex.

Măi băieți, să vă spun eu cum stă treaba: dacă vreți ca madam să vă dea o șansă, nu o speriați. Fiți politicoși și gentlemen, așa cum ați fi cu propria soră.

Poate că aluziile voastre obscene sunt deplasate și le veți regreta când veți întâlni dama cu pricina la o cafea, veți regreta că i-ați făcut avansuri, căci în poza ei fotoșopată părea sexi…

Deci, da, mie mi-a ieșit de o relație pe un site de gen, dar, după ce am mai intrat și a doua oară, nu am mai avut ce să «pieptăn» printre profilurile de băieți cu lanț de aur lat la gât și mașină sport.

Căci eu nu sunt target pentru așa ceva. I-am întrebat și pe ei ce caută și ce găsesc pe acolo și mi-au spus că sunt destul de dezamăgiți, că femeile (multe dintre ele căsătorite deja) vor să fie curtate asiduu, de parcă ar fi niște prințese, nu se comportă firesc și sunt capricioase.

Deci, fetelor, aviz! Dacă vreți să fiți curtate pe Sentimente.ro, purtați-vă normal! Nimănui nu îi place să fie ținut la ușă ca o slugă, să se roage de celălalt pentru puțină atenție și ceva conversație…“

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top