Now Reading
Am renunțat la relația cu cea mai bună prietenă a mea

Am renunțat la relația cu cea mai bună prietenă a mea

Era cea mai bună prietenă a mea și ne știam de mici. Aveam încredere în ea și era confesorul meu. Dar am rupt relația fără regrete.

Citește și:

Despre părinții care te fac pentru ei, nu pentru tine

Chiar nu îmi pasă ce părere are despre mine un tip care s-a purtat urât

Indiferent cât de mult țin la o persoană, intervențiile acesteia în viața mea privată vor fi limitate. Îmi iau propriile decizii, iar pe prieteni vreau să mă pot baza indiferent de rezultatul acestor decizii.

Nu vreau critică, nu vreau analiză și nici „ce-aș fi putut face mai bine sau altfel”. Ceea ce am primit de la cea mai bună prietenă a mea. În mod constant. Ea are o latură critică dezvoltată, înțeleg asta. Dar dacă influența ei în viața mea nu mai este una benefică, prefer să merg mai departe.

Prietena mea mi-a fost confesor în anumite probleme de cuplu. Aveam nevoie de cineva cu care să discut, care să mă asculte și să mă ajute să mă descarc. Nu voiam sfaturi, nici reacții. Doar disponibilitate.

Mă cunoștea destul de bine, știa ce am nevoie și ce caut. Așa cum și eu respectam nevoile ei, voiam să le respecte pe ale mele. Dar nu a făcut-o.

Mai mult, a început să reacționeze față de iubitul meu. Iar el a înțeles că ea știe mai multe… din viața noastră de cuplu. M-a pus într-o situație dificilă. Ceea ce, de la o prietenă, nu mă aștept.

A luat o decizie de la sine putere să îmi „rezolve viața”. A intervenit crezând că știe ea mai bine ce am nevoie în viața mea. Iar asta m-a deranjat cumplit. Am avut o discuție cu ea.

Discuție în care am aflat că nu fac ce trebuie, că nu iau deciziile potrivite și sunt „prea fragilă”. Nu știu dacă instinctul ei protector a determinat atitudinea, cert este că eu am realizat că trebuie să mă îndepărtez.

Cum spuneam, în viața mea, doar eu iau decizii. Indiferent de rezultat, de la prieteni mă aștept să primesc sprijin și înțelegere. Nu intervenții nedorite.

Nu regret distanțarea de ea. Am evoluat în direcții diferite. Mai mult, dacă nu ții cont de nevoile mele, nu suntem prietene. Prietenia nu înseamnă să ne impunem una în fața alteia, nici să forțăm limitele acestei relații.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top