Now Reading
Lansare de carte: ”Introducere in politici comparate. Analiza sistemelor de asistenta sociala” de Florin Lazar

Lansare de carte: ”Introducere in politici comparate. Analiza sistemelor de asistenta sociala” de Florin Lazar

Revista Psychologies

Introducere in politici comparate, Florin Lazar, Editura Polirom

Vineri, 28 mai, la ora 14.00, in sala de consiliu din incinta Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, Bucuresti, va avea loc lansarea volumului „Introducere in politici sociale comparate. Analiza sistemelor de asistenta sociala” de Florin Lazar, aparut in colectia Collegium a editurii Polirom.

Invitati: Prof.univ.dr. Marian Preda, Conf.univ.dr. Doru Buzducea, Conf.univ.dr. Adrian Dan
Moderator: Oana Boca

O zona mai putin explorata in studiul politicilor sociale din Romania, analiza comparativa este o abordare tot mai frecvent utilizata in domeniu. Pe linga aspectele metodologice, volumul prezinta rolul politicilor sociale in functionarea societatii si analizeaza din perspectiva comparativa sistemele de protectie sociala, de sanatate si de educatie. O sectiune distincta expune rezultatele analizei comparative a sistemelor de asistenta sociala din zece tari europene.

Florin Lazar (n. 1975), master in politici sociale europene, doctor in sociologie, asistent universitar la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti.
–  Preda cursuri si seminarii de introducere in politici sociale, sistemul de asistenta sociala din Romania si metodologia cercetarii.
–  Este coordonator de proiecte la Fundatia Romanian Children’s Appeal Romania si redactor sef-adjunct al Revistei de Asistenta Sociala.
–  A publicat in calitate de coautor: Aspecte privind dezvoltarea, populatia si sanatatea reproducerii la nivel national si studii de caz. Romania (2003), Program de formare in practica asistentei sociale. Cunostinte si deprinderi de baza pentru referentii sociali din cadrul autoritatilor publice locale . Manualul formatorului (2005), Informare si sensibilizare in problematica HIV/SIDA: Ghid pentru serviciile de asistenta sociala (2006, 2007), Riscuri la tineri. Studiu de caz: adolescentii cu HIV/SIDA din Romania (coord. Doru Buzducea, 2007), O monografie a fenomenului HIV/SIDA in Romania (impreuna cu Doru Buzducea, 2008), Riscuri si inechitati sociale in Romania (coord. Marian Preda, Polirom, 2009).
–  Este autor sau coautor de studii, cercetari, articole si prezentari la conferinte internationale pe teme legate de HIV/SIDA, politici sociale, asistenta sociala, protectia copilului si dezvoltare sociala.

In acelasi cadru se va lansa si Revista de Asistenta sociala, editata de Catedra de Asistenta Sociala, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti si Editura Polirom.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top