Now Reading
Am o relatie dificila cu parintii mei

Am o relatie dificila cu parintii mei

Sunt adolescenta si am 16 ani. Din pacate, am o relatie dificila cu parintii mei, fiind implicate mai multe conflicte (am sunat si la Protectia Copilului).

De ceva timp, am incercat sa evit cu orice pret socializarea cu ei, ceea ce m-a facut sa par trista si deprimata in ochii lor. M-au amenintat ca urmeaza sa ma bata daca nu-mi revin din starea in care sunt. Ce ma sfatuiti sa fac?

Intrebare pusa de: Adele, 16

Raspunsul psihologului:

Faptul ca esti adolescenta te face sa te revolti impotriva lor. Vrei sa fii diferita de ei si din acest motiv ii respingi. Esti suparata pe ei poate pentru ca nu te inteleg, poate pentru ca nu fac ce vrei tu sau poate pentru ca vor ca tu sa faci ce vor ei, insa tocmai faptul ca te supara atat de tare si de atata vreme arata cat de importanti sunt pentru tine, desi probabil ca nu-ti place sa recunosti asta.

Tristetea si deprimarea ta sunt pentru ei dovezi ca nu sunt parinti buni, se simt vinovati pentru ele. Conflictul cu tine ii sperie si pe ei la fel de mult ca pe tine, pentru ca si ei, ca si tine, incearca sa gaseasca o solutie ca voi sa va intelegeti ca familie.

Ce te-as sfatui eu pe tine sa faci este sa incerci sa ajungi la niste compromisuri cu ei, iar daca ai fi in stare sa le propui asa ceva (un compromis care sa va multumeasca pe toti) asta ar fi cea mai buna dovada ca ai crescut si nu mai esti un copil, exact ceea ce incerci sa-ti dovedesti si tie si lor. Iar daca nu reusesti, propune-le o psihoterapie de familie.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top