Now Reading
Cand bea totul se schimba

Cand bea totul se schimba

Buna ziua, ma numesc Cristina si am 38 ani, nu am fost casatorita pana in prezent, insa cred ca a sosit momentul. Am o relatie stabila de un an insa nu stiu daca e bine sa fac acest pas. El are o problema, in ceea ce priveste bautura, cand bea totul se schimba, e un alt om, nu-l mai recunosc. (devine artagos, ma jigneste pe mine, parintii si prietenii, apoi zice ca regreta). Ce sfat iumi dati? Multumesc!

Intrebare pusa de: Popescu, 38

Raspunsul psihologului:

Se spune ca o problema bine definita este o problema pe jumatate rezolvata. Mesajul dvs nu prezinta o problema bine definita, ci invita la intrebari menite sa clarifice.
Aveti 38 de ani si nu ati fost casatorita pana in prezent. Va simtiti presata de varsta? Atat de presata incat sunteti tentata sa faceti compromisuri? Sa mai „inchideti ochii” la unele „detalii”?

Stiti, nu este nici o problema cu compromisurile atata vreme cat sunt asumate. Doar ca marea majoritate a oamenilor (asta ca sa nu zic toti) nu isi asuma consecintele.

Apoi, alta intrebare: faptul ca bea este singurul lucru care va deranjeaza la iubitul dvs?

Referitor la acest aspect, de obicei oamenii bauti dau vina pe bautura cand cauta sa-si explice faptele si spusele. Ori lucrurile stau exact invers: bautura ii ajuta sa spuna ceea ce gandesc cu adevarat.

Ceea ce prietenul dvs spune sub influenta alcoolului este ceea ce el gandeste cu adevarat. In stare de trezie, nu indrazneste sa spuna acele lucruri, dar le gandeste cu siguranta, aici nu-i nici o indoiala. Cu asta trebuie sa va confruntati inainte de a merge mai departe.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top