Now Reading
Ceva e pe cale sa se schimbe

Ceva e pe cale sa se schimbe

La multi ani tuturor! Povestea mea e interesanta, e speciala, mai putin obisnuita si… lunga, dar ma straduiesc sa o simplific in expunere. Pentru ca imi doresc sa primesc nu neaparat un sfat ci mai degraba o „impresie”, poate un „pronostic” desi e cam mult spus. Sint de ceva vreme, de 8 ani, impreuna cu un Om care ma iubeste si pe care il iubesc. Avem 2 copii reusiti, casa, masa etc, etc, dar si o diferenta de virsta intre noi, dar nu asa cum e tipic, crescator de la ea la el, ci invers, adica el mai tinar (daca pot spune asa, desi tinara sunt si eu 🙂 ) cu 6 ani decit mine! Relatia noastra a debutat special, asa cum multi pot spune despre relatia lor, a continuat, s-a inchegat, maturizat, si ne dorim sa mergem impreuna pina la capat. De un timp incoace insa, observatia mea este ca ceva e pe cale sa se schimbe, ceva e „diferit”, (nu, nu va ginditi la clasica infidelitate), ceva scirtiie si pe scurt (daca reusesc) e vorba de reactia noastra vis-a-vis de inerentele conflicte din viata in doi, adica in patru :); eu am devenit prea sensibila la tot ce vine din partea lui, el, mai putin atent, mai direct, parca mai …”relaxat” in exprimari si reactii… iar eu parca dezvolt o obsesie: „suntem sau nu potriviti unul celuilalt, am ales gresit amindoi, este inevitabila obisnuinta si de aici banalizarea, SAU diferenta de virsta dintre noi, isi arata in sfirsit „coltii””, sau e doar o preocupare si o framintare a mea, fiind o fire mai ..”grijulie” ?? Va multumesc !!

Intrebare pusa de: daniela, 38

Raspunsul psihologului:

La Multi Ani, Daniela!

Daca exista ceva cert, constant, neschimbat in universul acesta, acest ceva este schimbarea. Toate lucrurile si toate cuplurile se schimba. Asta nu inseamna neaparat ca dragostea dispare, ci ca imbraca alte forme. Asa cum spui si tu, relatia voastra a debutat, a continuat, s-a inchegat, s-a maturizat si… va continua sa se tot schimbe.

Ma gandesc ca este foarte important pentru tine ca impresia de „ceva special” sa ramana o caracteristica a relatiei voastre. Inclusiv acest „ceva special” este in firea lucrurilor sa se schimbe.
Multi oameni vorbesc despre caracterul special al relatiei lor fara a constientiza ca acest ceva special este o stare, un sentiment. Este posibil ca tu sa simti ca esti pe cale de a pierde aceasta stare. Varsta are cu siguranta de a face cu asta, dar nu in sensul de diferenta de varsta intre voi ci in sensul de trecere a timpului, care marcheaza tranzitii.

Multi oameni isi doresc ca totul sa fie „ca la inceput”, dar nu o sa mai fie niciodata exact ca la inceput. O sa fie altfel, iar acest altfel poate fi la fel de „special”.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top