Now Reading
Cum pot diminua aceasta stare de paranoia?

Cum pot diminua aceasta stare de paranoia?

Paranoicul. Am citit pe acest site doua articole care mi-au clarificat faptul ca adesea ma incadrez printre paranoici. Asta dupa ce intr-o discutie cineva mi-a repetat acest lucru. Nici nu stiam ce reprezinta, pana acum. Dar ceea ce va solicit este sa imi spuneti cum pot diminua aceasta stare de paranoia. Este drept, ati detaliat comportamentul unui paranoic, cum trebuie sa se poarte cei din jur cu acesta. Dar va cer sa ma ajutati prin a-mi spune cum sa ma comport eu?? Cum sa incetez de a mai fi paranoica, de a face conexiuni, suspiciuni s.a.m.d. Va solicit ajutorul, pana nu e prea tarziu. Consider ca inca mai am timp sa ma schimb. Sper sa ma ajutati! Multumesc!!!

Intrebare pusa de: Alexandra, 22

Raspunsul psihologului:

Ceea ce este in mod cert este de evitat „sindromul studentului la medicina” care isi inchipuie ca sufera sau are toate bolile pe care le parcurge in manualele si atlasele de anatomie si patologie.

Doar un diagnostic psihiatric va putea pune o astfel de eticheta, cu care desigur veti avea un punct de plecare.

Altfel, riscati sa ramaneti cu ideea ca suferiti de o boala psihologica grava in loc sa va ganditi ca sunt doar niste trasaturi de personalitate care pot fi nuantate si eventual ameliorate printr-o terapie sau prin diverse tehnici comportamental-cognitive.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top