Now Reading
Cum sa-mi aleg ceva care sa ma implineasca?

Cum sa-mi aleg ceva care sa ma implineasca?

Buna ziua. Ma numesc Catalina, am 24 de ani si ma aflu in dilema de a nu sti incotro s-o apuc pe drumul profesional. De fapt, nu e vorba despre o dilema, cat mai ales de incapacitatea de a ma hotari sau de a sti macar ce vreau sa fac pe mai departe in viata.

Am terminat lb straine, sectia traducatori, dar am descoperit ca interpretariatul nu e deloc pt mine, iar traducerile, oricat de mult mi-ar placea, nu-mi pot oferi o stabilitate materiala ( pe principiul luna asta sunt bani, luna viitoare mor de foame):) Fac un master acum, dar sunt total deziluzionata de el, pt ca nu vad aplicabilitatea cunostintelor pe care le obtin aici.Mi se pare inutil, poate util doar prin prisma faptului ca o sa am inca o foaie pe care sa o adaug la cv. atata tot.

Nu stiu cum sa procedez: sa renunt la postul de functionar pe care-l am acum si care, in afara de bani, nu ma motiveaza cu nimic altceva, si sa incerc cu totul altceva, sa ma avant in neant, sau sa stau cuminte in banca mea si sa incerc ceva…dupa ce se mai potoleste criza (da, criza!) 🙂 Cum ar trebui sa abordez aceasta ….lipsa de autocunoastere in ceea ce priveste profesia? cum sa-mi aleg ceva care sa ma implineasca? Ca sa nu ma transform intr-un om uracios, care doar castiga niste bani si…atat? O sugestie, o idee, ceva m-ar ajuta. Multumesc si va doresc o saptamana in care sa va simtiti bine.

Intrebare pusa de: Soare, 24

Raspunsul psihologului:

Nimic nu va impiedica nici sa traduceti carti si nici sa va cautati „ceva care sa va implineasca” in paralel cu slujba pe care deja o aveti.

Din cate stiu eu, exista consilieri si consultanti care va pot ajuta sa va descoperiti aptitudinile. Insa, pana la urma, in orice profesie pot aparea obstacole.

Problema se pune, dupa parerea mea, in felul urmator: cum ar arata o cariera care sa va multumeasca? N-ar fi oare posibil sa credeti ca orice dificultate care apare este insurmontabila si atunci simtiti nevoia s-o luati la fuga? Incercati sa descoperiti despre dumneavoastra daca nu cumva aveti aceasta tendinta, gandindu-va la relatiile pe care le aveti sau le-ati avut pana acum.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top