Now Reading
Distanta de sotie

Distanta de sotie

Sunt casatorit si am o fetita de 6 ani, prin prisma vieti cotidiene, sotia mea este plecata de 1 an si 6 luni intr-un contract afara, sincer nu suntem doi gelosi, nu ne suspectam de cine stie ce, dar ne iubim si vrem sa tinem relatia, si parca de o saptamana, la cat de mult o iubesc si cat o doresc si imi lipseste, nu mai e la fel, in urma unor discuti si reprosuri, parca s-a sters totul cu buretele, nu stiu de ce, nu vreau, nu inteleg, nu pot….

Intrebare pusa de: Florin-Marius, 38

Raspunsul psihologului:

E greu sa intretii o relatie la distanta, caci lipsa contactului fixic securizant, dorul care poate duce la frustrare si atunci se amesteca cu furia, pot produce confuzie, nu mai stii ce sa crezi despre persoana iubita, care e departe de tine si de privirea ta.

De pilda, ceea de la distanta pare a fi instrainare, de aproape (privind-o, intelegandu-i gesturile pe care i le cunoasteti deja) se poate dovedi ca este de fapt o preocupare pentru o problema profesionala. Cu alte cuvinte o mare parte a unei relatii la distanta se petrece in imaginatie, in fantasma. Cand fantasma nu e impartasita, pot aparea multe neintelegeri.

Deseori presupunerile despre partener se refera la noi insisi, la ce exista in interiorul nostru. O nemultumire de la serviciu sau propria noastra atractie fata de altcineva ne poate face sa devenim suspiciosi si sa-i atribuim celuilalt dorinta de infidelitate sau furia.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top