Now Reading
Fetita mea urla!!!

Fetita mea urla!!!

Am o fetita de 3 ani si nu stiu ce sa mai fac cu ea, urla si bate din picioare, nu o pot linisti cu nimic. Daca nu ii dau ceea ce vrea, sau sa fac ce vrea ea urla continuu. Nu pot pleca nicaieri ca nu ma lasa, nu o poate intreba nimeni nimic ca urla. Sincer nu stiu ce sa ma mai fac cu ea, nici la servici nu pot sa merg. Ce as putea sa fac ca sa nu mai urle asa?

Intrebare pusa de: mandea, 26

Raspunsul psihologului:

Fetitei dvs ii e frica sa n-o parasiti. Mai precis, ca, daca plecati de langa ea, n-o sa va mai intoarceti niciodata. Daca nu faceti ce vrea ea, tot abandonata se simte, din punctul ei de vedere este ca si cum ati pleca si atunci ar ramane singura cu dorintele si nevoile ei.

De aici vine nevoia ei sa va controleze clipa de clipa, este de o importanta capitala sa va simta alaturi, ca nu cumva sa ramana singura si ingrozita. De fapt o ingrozeste perspectiva ca dvs sa nu-i fiti disponibila in fiecare moment.

Este o faza in dezvoltarea psihica prin care trec toti copiii in jurul varstei de trei ani si probabil va disparea in timp. Pana atunci incercati sa gasiti o cale de a-i comunica faptul ca oamenii mai pleaca, dar se si intorc, fie prin povesti, fie prin jocuri care abordeaza subiectul plecarii urmate de intoarcere, de pilda de-a v-ati ascunselea sau cucu-bau.

In timp, ea trebuie sa capete convingerea ca, desi se intampla sa mai plecati uneori de langa ea, fie concret, fie nevrand (sau neputand) sa faceti ce vrea ea, intotdeauna o sa va intoarceti.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top